Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ D. CHOPRA ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ



Ο γνωστός γιατρός, φιλόσοφος και συγγραφέας best seller με την τεράστια παγκόσμια επιρροή Deepak Chopra σε μία συνέντευξή του έχει συνδέσει απ' ευθείας τις ψυχικές διαταραχές και ειδικότερα το άγχος και το στρες με την πρόκληση κάθε ασθένειας και συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, είχε πει: 



“Όποια ασθένεια κι αν πάρεις, όπως τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη, το μεταβολικό σύνδρομο, ή τα αυτοάνοσα, θα ανακαλύψεις ότι η ουσιαστική αιτία για όλες τις ασθένειες είναι αυτό που λέμε "χαμηλού βαθμού φλεγμονή" στο σώμα και ενώ η φλεγμονή από μόνη της είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός, εν προκειμένω αυτή η χαμηλού βαθμού φλεγμονή στο σώμα έχει αναδειχθεί στον πιο σοβαρό παράγοντα για κάθε χρόνια ασθένεια. Είναι βέβαιο, επίσης, ότι πίσω από αυτή τη σοβαρή διαταραχή βρίσκεται το άχγχος και το στρες κυρίως, αλλά και διάφορες ψυχικές διαταραχές, όπως τα συναισθήματα οργής, έχθρας, θλίψης, κακίας, πικρίας, ενοχής, ντροπής και κυρίως φόβου. Αυτός ο φαύλος κύκλος του άγχους και του στρες, από τον οποίον είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να ξεφύγουμε, αρχικά ξεκινάει με απλά πράγματα όπως είναι η αϋπνία, η κακή διάθεση, ο φόβος, η κούραση και αργά ή γρήγορα οδηγεί σε διάφορες εθιστικές συμπεριφορές και τελικώς σε όλες τις ασθένειες, από τις πιο απλές έως τις πιο σοβαρές, όπως είναι ο καρκίνος”.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στη διεύθυνση: https://coveteur.com/2018/03/16/deepak-chopra-stress-anxiety-happiness-wisdom/
                                                                                                              (Πηγή:  coveteur.com)
 

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ D. CHOPRA ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
  • Title : Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ D. CHOPRA ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
  • Posted by :
  • Date : 1:42 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ D. CHOPRA ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top