Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!





Τα ευχάριστα αισθήματά μας και η καλή γενική μας κατάσταση εξαρτώνται κυρίως από τέσσερις νευροδιαβιβαστές: Τη ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, σεροτονίνη και τις ενδορφίνες. Γενικώς, όλα τα συναισθήματά μας είναι το αποτέλεσμα των νευροχημικών αντιδράσεων, που λαμβάνουν χώρα στο σώμα μας. Μαθαίνοντας να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας και να αυξάνουμε την επίγνωσή μας, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτούς τους τέσσερις σημαντικούς νευροδιαβιβαστές, που αυξάνουν τη διάθεση, την ευτυχία και την παραγωγικότητα. Ας τις δούμε αναλυτικά και πως μπορούμε με απλούς τρόπους να τις έχουμε:




Ντοπαμίνη
Η ντοπαμίνη μας ενεργοποιεί για να δράσουμε προς την επίτευξη διαφόρων στόχων, επιθυμιών και αναγκών και μας δίνει ικανοποίηση και ευχαρίστηση όταν τα καταφέρνουμε. Τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης συνδέονται με την κατάθλιψη, την αναβλητικότητα και με αισθήματα αυτοαμφισβήτησης. Για να αυξήσουμε τα επίπεδα ντοπαμίνης πρέπει να ορίζουμε καθημερινούς, ή μηνιαίους στόχους, έτσι ώστε να λαμβάνουμε ικανοποίηση όταν τους πετυχαίνουμε και να δημιουργούμε νέους στόχους πριν ακόμη επιτύχουμε τους τωρινούς. Η κινητοποίηση, επίσης, μέσω της γυμναστικής αυξάνει τη ντοπαμίνη και παράλληλα τη σεροτονίνη και τις ενδορφίνες.

Ωκυτοκίνη
Παράγεται από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου μας και αναφέρεται συνήθως ως η ορμόνη της αγάπης, αφού φαίνεται ότι εμπνέει αισθήματα εμπιστοσύνης, αγάπης και χαλάρωσης, μειώνοντας έτσι το στρες. Αυξάνουμε την ωκυτοκίνη μας όταν αγκαλιαζόμαστε, γελάμε, χορεύουμε, ή κάνουμε γενικώς πράγματα που μας ευχαριστούν, ή μας συγκινούν και εκφράζουν συναισθήματα αγάπης και ενότητας.
 
Σεροτονίνη
Η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για την καλή διάθεση, την ποιότητα του ύπνου, τη σεξουαλική επιθυμία και διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως η μνήμη και η μάθηση. Η έλλειψη σεροτονίνης προάγει την κατάθλιψη και τις άλλες διαταραχές της διάθεσης, όπως το αίσθημα μοναξιάς. Αντίθετα αυξάνουμε τη σεροτονίνη όταν νιώθουμε αξιόλογοι, σημαντικοί και ευγνώμονες γενικώς. Άλλοι τρόποι για να αυξήσουμε τα επίπεδα της σεροτονίνης μας είναι να κάνουμε χαρούμενες και θετικές σκέψεις, να ασκούμαστε τακτικά και να διατρεφόμαστε κυρίως με δημητριακά ολικής άλεσης, καθώς και αυγά, ξηρούς καρπούς, μπανάνες, γαλοπούλα, και ψάρια.

Ενδορφίνες
Οι ενδορφίνες παράγονται στην υπόφυση και στο κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι υπεύθυνες για πολλές λειτουργίες, που σχετίζονται γενικά με τα αισθήματα χαράς και ευεξίας. Οι καλύτερες φυσικές μέθοδοι αύξησής τους είναι το σεξ, το γέλιο, η άσκηση και το νόστιμο φαγητό. Επίσης τροφές, όπως το κακάο και η μαύρη σοκολάτα, οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, το γιαούρτι, και άλλα.


'Ενας απλός, αλλά και πολύ αποδοτικός τρόπος αύξησης των σημαντικών αυτών ουσιών στον οργανισμό μας είναι και η μέθοδος του βιοσυντονισμού, όπου με την εφαρμογή των κατάλληλων προγραμμάτων-συχνοτήτων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια και την χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό γενικότερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com


Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!
  • Title : Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!
  • Posted by :
  • Date : 2:23 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top