Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (Δρ ΔΑΥΡΟΣ)




Οι 7 Συμπαντικές Αρχές, που περιγράφονται στην Ερμητική φιλοσοφία (διδασκαλία του Ερμή του Τρισμέγιστου), έχουν καταγραφεί στο «Κυμβάλειον» και είναι το σημείο αναφοράς των μεγάλων Μυστών-Φιλοσόφων, ορίζουν τις 7 μεγάλες αλήθειες που διέπουν τα πάντα.



Αυτές είναι:

1. Η Αρχή της Νοητικότητας (Όλα είναι νους)

2. Η Αρχή της Αναλογίας (Ότι επάνω το ίδιο και κάτω)

3. Η Αρχή της Δόνησης (Όλα είναι δονήσεις)

4. Η Αρχή της Πολικότητας (Όλα έχουν δύο πόλους)

5. Η Αρχή του Ρυθμού (Όλα κινούνται περιοδικά)

6. Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος (Κάθε τι έχει και μία αιτία)

7. Η Αρχή του Γένους (Σε όλα υπάρχει μία αρσενική και μία θηλυκή αρχή)

Όλες αυτές οι αλήθειες που αποτελούσαν τη βάση της αρχαίας σοφίας είναι σήμερα απόλυτα επιβεβαιωμένες από τις νεώτερες φυσικές επιστήμες. Έτσι, όπως γνωρίζουμε σήμερα, δεν υπάρχει στην ουσία υλικός κόσμος, αλλά όλα έχουν νοητική-ενεργειακή υπόσταση, αφού ότι αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό κόσμο είναι απλά ψευδαισθητικό κατασκεύασμα του εγκεφάλου μας, όπως αποδεικνύεται κυρίως μέσα από την κβαντική φυσική. Η σύγχρονη επιστήμη έχει καταλήξει τεκμηριωμένα ότι οτιδήποτε υλικό είναι στην ουσία «πύκνωμα» ενέργειας και όλα στην αντικειμενική πραγματικότητα υπάρχουν μόνο ως δονούμενη ενέργεια.

Ειδικότερα η 3η, η 4η και η 5η Συμπαντική Αρχή ορίζουν τις παρακάτω μεγάλες αλήθειες:

3η Αρχή: Της Δόνησης: Όλα κινούνται και δονούνται, δηλαδή στην ουσία είναι ταλαντώσεις.

4η Αρχή: Της Πολικότητας: Όλα έχουν δύο αντίθετα άκρα, δηλαδή στην ουσία είναι δίπολα.

5η Αρχή: Του Ρυθμού: Όλα παρουσιάζουν μία περιοδικότητα στην εκδήλωσή τους και ταλαντώνονται μεταξύ των δύο αντίθετων πόλων τους.

Το Δίπολο Άνθρωπος, ως ύπαρξη και ενεργειακή οντότητα, μέρος του Όλου και Όλον ταυτόχρονα, ταλαντώνεται μεταξύ των δύο αντίθετων πόλων του και το προς τα που τείνει αυτή η ταλάντωση τον καθορίζει απόλυτα και διέπει συνολικά τη σωματοψυχική του κατάσταση:


Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος έχει σαν αφετηρία την ψυχή. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, που είχαν βαθειά επίγνωση για τον άνθρωπο (αρχαίοι Έλληνες-Κινέζοι-Ινδοί), συνέκλιναν στην ίδια ακριβώς δοξασία: Η πρωτογενής αιτία όλων των νοσημάτων είναι η ψυχική διαταραχή, που στο τέλος καταλήγει να γίνεται αισθητή σαν σωματική διαταραχή. Όλες οι διαταραχές υγείας έχουν σαν πρωτογενή αιτία τη νοητική-ψυχική-ενεργειακή ανισορροπία και αν αυτό παραταθεί, σωματοποιούνται και γίνονται οργανικές. Γι' αυτό: Η ουσιαστική θεραπεία, πρέπει πρωτίστως να κατατείνει στην αποκατάσταση του ψυχικού τραύματος, ή της νοητικής διαταραχής που υποκρύπτεται, στην ενεργειακή ανισορροπία που έχει προκαλέσει και δευτερευόντως στα σωματικά συμπτώματα, ή στις άλλες οργανικές επιπτώσεις που τελικώς έχουν προκληθεί. Είναι τεράστια η δύναμη της ψυχής του ανθρώπου και των σκέψεών του και εξ' ίσου μεγάλη η σημασία της ενεργειακής του υπόστασης, που αποτελεί την ουσιαστική του φύση και οντότητα. Το ότι η ουσιαστική αιτία όλων των ασθενειών εδράζεται στην ψυχή του ανθρώπου το γνώριζαν πολύ καλά οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι θεράπευαν στα αρχαία θεραπευτήρια (Ασκληπιεία) με την αποκατάσταση της διαταραγμένης νοητικής-ενεργειακής ισορροπίας. Επίσης, παρ' όλο που γνώριζαν τις φαρμακευτικές ουσίες και τις χειρουργικές επεμβάσεις, τις χρησιμοποιούσαν μόνο για την προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων και όχι για τη ριζική-αιτιολογική θεραπεία, η οποία γινόταν μέσω κυρίως της μεθόδου της εγκοίμησης.

Υπάρχουν διάφοροι επιστήμονες που κατά καιρούς έχουν εκφράσει και αναπτύξει τη συγκεκριμένη θεωρία και κάποιοι από αυτούς την έχουν επιβεβαιώσει μάλιστα και κλινικά, όπως οι διάσημοι επιστήμονες και συγγραφείς της εποχής μας D. Chopra, B. Lipton, J. Dispenza και R. G. Hamer. Ένας από αυτούς, μάλιστα, o πολύ γνωστός γιατρός και συγγραφέας Deepak Chopra στο βιβλίο του «Κβαντική θεραπεία νου και σώματος» διατυπώνει τη θεωρία ότι τα ψυχικά τραύματα, όπως και τα αρνητικά συναισθήματα, πολύ συχνά αποθηκεύονται ως «φασματικές αναμνήσεις» στα κύτταρά μας και υποστήριξε την άποψη ότι αυτές οι κυτταρικές μνήμες δρουν αθέατα για μεγάλες χρονικές περιόδους και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες πολλά χρόνια μετά την αποθήκευσή τους. Το γεγονός αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τις έρευνες Ρώσων επιστημόνων (A. Gurvich, A. Lubishev, K. Korotkov,) που ανέδειξαν την ενεργειακή-κυματική υπόσταση του ανθρώπου και έδειξαν ότι τα κύτταρά μας, που υφίστανται ως ενεργειακά πεδία, δέχονται επιδράσεις, υπό τύπον ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων-πληροφοριών, από άλλα πεδία ευρύτερα. Τη δεκαετία του 1990, ο Ρώσος ερευνητής-βιοφυσικός Pjotr Garjajev (Peter Gariaev) απέδειξε ότι το 90% του DNA μας, που μέχρι τότε θεωρείτο άχρηστο (“junk DNA”), είναι ολογραφικός υπολογιστής, διασυνδεδεμένος μάλιστα σε ένα συμπαντικό διαδίκτυο, αφού διαθέτει την ιδιότητα να επικοινωνεί με οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος (κβαντική αρχή της μη τοπικότητας) και να ανταλλάσσει πληροφορίες έξω από το χώρο και το χρόνο, έτσι όπως προβλέπεται από τη θεωρία EPR (Einstein, Podolsky, Rosen). Συγκεκριμένα, οι έρευνες του Pjotr Garjajev (Peter Gariaev) έδειξαν ότι το DNA είναι ένας ολογραφικός βιοϋπολογιστής που χρησιμοποιεί γλώσσα προγραμματισμού παρόμοια με το ανθρώπινο γλωσσικό ιδίωμα και είναι δυνατό να επαναπρογραμματίζεται. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί, δηλαδή να στέλνει και να δέχεται πληροφορίες, είτε κβαντικής φύσης, είτε κυματικής μορφής (ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις), τις οποίες και αποθηκεύει στην ολογραφική μνήμη του. Έτσι το DNA επηρεάζεται, εκτός των άλλων, από το κβαντικό πεδίο της ψυχής και οι αρνητικές εγγραφές που δέχεται τροποποιούν τη μνήμη του. Αυτή η αλλοίωση της μνήμης του DNA είναι η απαρχή γένεσης των ασθενειών μας σε κυτταρικό επίπεδο. («Gariaev P.P., Junin A.M., 1989, Energy, no10, 46-52», «Gariaev P.P., Chudin V.I., Komissarov G.G., Berezin A.A., Vasiliev A.A., 1991, Proc. SPIE, v.1621, 280-291», «Gariaev P.P., 1994, Wave genome, Public Profit. Moscow», «Peter P. Gariaev, Boris I. Birshtein, Alexander M. Iarochenko, Peter J. Marcer, George G. Tertishny, Katherine A. Leonova, Uwe Kaempf, "The DNA-wave Biocomputer- www.rialian.com"», «Maslow M.U., Gariaev P.P., “Fractal Presentation of Natural Language Texts and Genetic Code”, 2nd International Conference on Quantitative Linguistics, QUALICO ’94, Moscow, September 20-24, 193-194, 1994»).

Βάσει όλων των προηγούμενων, μπορούμε να πούμε, ότι έχει επαρκώς θεωρητικά στοιχειοθετηθεί, αλλά και κλινικά επιβεβαιωθεί, ότι η ψυχική διαταραχή είναι η αληθινή αιτία για όλα τα νοσήματα. Αυτό φαίνεται τώρα να τεκμηριώνεται, μέσω της μεθόδου του βιοσυντονισμού, αφού το ενεργειακό υπόβαθρο όλων των διαταραχών υγείας έχει καταμετρηθεί σε επίπεδο συχνοτήτων από διάφορους ερευνητές. Ο πρώτος ερευνητής που καταμέτρησε και κατέγραψε το «ενεργειακό προφίλ» διαφόρων βλαπτικών παραγόντων και διαταραχών και αντιμετώπισε μάλιστα επιτυχώς με τη μέθοδο αυτή λοιμώδη νοσήματα και καρκινικούς όγκους στις αρχές της δεκαετίας του 1930, είναι ο Αμερικανός Royal Raymond Rife. Τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ από διάφορους ερευνητές και επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, τόσο όσον αφορά τον ακριβή προσδιορισμό των ενεργειακών διαταραχών που αντιστοιχούνται με διάφορα νοσήματα, όσο και σε ότι αφορά τις κλινικές μελέτες και εφαρμογές με αυτή τη μέθοδο. Έτσι, βασιζόμενοι στις μετρήσεις του ενεργειακού υποβάθρου των ασθενειών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι όλα τα νοσήματα φαίνεται να έχουν μία κοινή βάση ενεργειακής διαταραχής, που είναι σαφώς προσδιορισμένη από ένα κοινό σύμπλεγμα συχνοτήτων, γεγονός το οποίο τεκμηριώνει αναμφισβήτητα, ότι κοινή βάση όλων των διαταραχών υγείας είναι η νοητική-ενεργειακή ανισορροπία. Το κοινό αυτό ενεργειακό υπόβαθρο, που αποτελεί τη βάση όλων των νοσημάτων, απαρτίζεται βασικά από τις παρακάτω συχνότητες σε Hz: Κύριες: 20, 727, 787, 880, 5000, 10000. Δευτερεύουσες: 800, 802, 832, 1500, 1550. 
Ο βιοσυντονισμός, ο οποίος βασίζεται κυρίως στη μελέτη και εξ’ αυτής στην ακριβή γνώση της φύσης της ενεργειακής ισορροπίας-ανισορροπίας όλων των καταστάσεων που αφορούν τον άνθρωπο, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ένα εξαίρετο μέσο, τόσο για την διάγνωση, όσο και για την αποτελεσματική θεραπεία. Το πιο σπουδαίο, όμως, πλεονέκτημα του βιοσυντονισμού είναι ότι μας δίνει τη μοναδική δυνατότητα να κατευθυνόμαστε κυρίως στην αποκατάσταση της πρωταρχικής αιτίας γένεσης των νοσημάτων, ενώ παράλληλα αποκαθιστούμε και τις οργανικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί.







                                                                                                        Δρ Ιωάννης Δαύρος

(Ανακοινώθηκε στο "Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο Ψυχικής Υγείας" στην Αθήνα τον Μάϊο 2017 και στο "Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού" στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας τον Ιούνιο 2017)
 
 
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
 
ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (Δρ ΔΑΥΡΟΣ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (Δρ ΔΑΥΡΟΣ) Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top