Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.

Ιστορία του Βιοσυντονισμού


 

 

Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται σε μία πολύ παλιά γνώση που σταδιακά εξελίχθηκε μέχρι τις μέρες μας, όπου και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

 


Από πολύ παλιά, περισσότερο από 2.500 χρόνια πριν, ήταν γνωστή η "ενεργειακή" υπόσταση του ανθρώπου και είχε ξεκινήσει η έρευνα, καθώς και η ανακάλυψη μεθόδων για θεραπευτικούς σκοπούς που βασίζονται στον βιοσυντονισμό. Στην Αρχαία Ελλάδα, από την περίοδο ήδη των "προσωκρατικών" φιλοσόφων, όπως ο Αναξαγόρας, ο Αναξίμανδρος, ο Εμπεδοκλής, ο Δημόκριτος κλπ., είχε αναδειχθεί η γνώση για την "ολιστική" φύση του ανθρώπου και είχαν τεθεί οι βάσεις ακόμη και για τις νεώτερες φυσικές επιστήμες, όπως η κβαντική φυσική, που μας κάνουν σήμερα να κατανοούμε καλύτερα την "βαθύτερη" και "ουσιαστικότερη" υπόστασή μας. Από πολύ παλιά επίσης χρησιμοποιούνταν θεραπευτικά μέθοδοι, όπως η χρησιμοποίηση του ηλεκτρισμού (πχ ηλεκτρικά χέλια) για την ανακούφιση από τον πόνο, ή την θεραπεία κυκλοφορικών διαταραχών, αρθριτίδων, νευραλγιών κλπ. Αυτό δείχνει ότι υπήρχε η ανάλογη γνώση και η ανάλογη αξιοποίηση μεθόδων, που σχετίζονταν με τον βιοσυντονισμό, για θεραπευτικούς σκοπούς.
Στη νεώτερη εποχή (1930), πρώτος μεγάλος σταθμός στην έρευνα και την εξέλιξη για τον βιοσυντονισμό ήταν ο ερευνητής Dr. Royal Raymond Rife, ο οποίος με το "υπερμικροσκόπιο" που είχε κατασκευάσει και δοκιμάζοντας διάφορα μήκη φωτός κατάφερε να διακρίνει μικροοργανισμούς, που φωσφόριζαν όταν το φως συντονιζόταν με την ενεργειακή ιδιοσυχνότητά τους. Αυτό του έδωσε το έναυσμα να πειραματισθεί και να αποδείξει ότι εφαρμόζοντας τις ανάλογες ιδιοσυχνότητες μπορούσε να τους καταστρέψει και έτσι πέρασε σε διάφορες κλινικές μελέτες με σχετικές θεραπείες (ακόμη και σε καρκίνο όπως εικάζεται!), αλλά το έργο του δεν είχε συνέχεια, ενώ θρυλείται ότι το κατεστημένο, το σχετιζόμενο με την υγεία, τον πολέμησε μέχρι θανάτου, εξαφανίζοντας και το έργο του. Άλλοι μεγάλοι σταθμοί για τον βιοσυντονισμό ήσαν οι ερευνητές Franz Morell-Erich Rasche (1977), Becker (1985) και Voll (1988), που πειραματίσθηκαν με την ανίχνευση και την εφαρμογή ηλεκτρικών φορτίων στο σώμα πειραματοζώων και ανθρώπων για θεραπευτικούς σκοπούς.
Τέλος η μεγάλη "έκκρηξη" για τον βιοσυντονισμό προέκυψε το 1992, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά ο σχεδιασμός και η κατασκευή ιατρικών συσκευών βιοσυντονισμού από τον ακαδημαϊκό της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών Sergey Petrovic Konoplev, ο οποίος κατέγραψε τις ιδιοσυχνότητες διαφόρων καταστάσεων, αλλά και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με διάφορες ασθένειες και κατάφερε, διοχετεύοντας στο οργανισμό των πασχόντων τις ανάλογες συχνότητες, να τους θεραπεύσει. Εξέλιξη αυτών των συσκευών είναι οι συσκευές βιοσυντονισμού Deta Ellis στην αρχή και Biomedis στην συνέχεια.

Top