Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ.



ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΪΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ...


Α. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ 


ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 

Βιταμίνη D 
Η βιταμίνη D είναι πολυτιμότατη βιταμίνη που είναι απαραίτητη σε πάνω από 1000 λειτουργίες του οργανισμού μας. Είναι κομβικής σημασίας για τη γονιμότητα, τη μυική ανάπτυξη, την άμυνα κ.α., αλλά πρόσφατα έχει σημειωθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στην παραγωγή της Τεστοστερόνης. Αυτός πιθανόν να είναι ένας από τους λόγους που αισθανόμαστε τόσο καλά το καλοκαίρι που το δέρμα μας, με την έκθεση στον ήλιο, παράγει σημαντικά ποσά αυτής της τόσο σημαντικής βιταμίνης.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C μειώνει στο αίμα τα επίπεδα της ορμόνης Κορτιζόλης, που συνδέεται και με το άγχος και έχει ζημιογόνο δράση πολλές φορές στον οργανισμό, ευοδώνοντας έτσι την δράση της Τεστοστερόνης, αφ' ενός, με το να επιτρέπει αυτή να κυκλοφορεί ελεύθερα στον οργανισμό και αφ' ετέρου, με το να αποτρέπει την οξείδωση της.

Βιταμίνη K2
Η βιταμίνη Κ (και ειδικά η μορφή της Κ2) είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την παραγωγή Τεστοστερόνης. Επίσης η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι γνωστή και για τη χρησιμότητά της στην πήξη του αίματος και στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, αλλά ακόμη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και στην αύξηση της οστικής μάζας στο σκελετικό σύστημα σε συνδυασμό με την βιταμίνη D.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες στην αύξηση της Τεστοστερόνης καθώς επίσης και στην αύξηση της γονιμότητας, την ποιότητας, της κινητικότητας και του όγκου του σπέρματος. Επίσης είναι γνωστό ότι χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης αυτής σχετίζονται με αυξημένα οιστρογόνα και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και ένα άριστο αντιοξειδωτικό. Για το λόγο αυτό πρέπει να εξασφαλίζουμε στον οργανισμό μας ικανές ποσότητες βιταμίνης Ε, καταναλώνοντας ωμούς ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο και ιχθυέλαια.

ΜΕΤΑΛΛΑ

Ψευδάργυρος
Η Αρωματάση είναι ένα ένζυμο το οποίο μετατρέπει την Τεστοστερόνη μας σε οιστρογόνα και μία από τις ιδιότητες του Ψευδαργύρου είναι να παρεμποδίζει τη δράση του παραπάνω ενζύμου και έτσι να σταματά την μετατροπή της πολύτιμης Τεστοστερόνης σε οιστρογόνα με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων της στο αίμα. Ψευδάργυρο περιέχουν κυρίως τα οστρακοειδή, το μοσχαρίσιο συκώτι (και το κρέας γενικώτερα), οι ωμοί κολοκυθόσποροι, τα μανιτάρια και το σπανάκι.

Μαγνήσιο
Το Μαγνήσιο, εκτός των πολλαπλών ευεργετικών επιδράσεων που έχει στον οργανισμό, δρα θετικά και στην αύξηση των Ανδρογόνων. Πρώτα-πρώτα, γιατί βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και καλύτερος ύπνος σημαίνει περισσότερη Τεστοστερόνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόσφατες μελέτες σε αθλητές δείχνουν πως 750 mg Μαγνησίου ημερησίως, αυξάνουν τα επίπεδα της Τεστοστερόνης κατά 26%, μέσα σε 4 εβδομάδες. Επίσης δρα ως αντιφλεγμονώδες και μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα, που αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα οι υποδοχείς της Τεστοστερόνης να κρατούν περισσότερη ορμόνη, στο εσωτερικό τους. Η έλλειψη Μαγνησίου έχει συνδεθεί σε πολλές μελέτες με χαμηλά επίπεδα Τεστοστερόνης και σε μία πρόσφατη μελέτη αναφέρεται ότι το Μαγνήσιο είναι σε θέση να αυξήσει τα επίπεδα της ελεύθερης Τεστοστερόνης στο αίμα, μορφή που είναι και η πιο σημαντική γιατί δεν είναι προσκολλημένη σε οποιαδήποτε άλλη ουσία και έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη προς χρήση από τον οργανισμό. Άριστες πηγές Μαγνησίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η σοκολάτα υγείας, και οι κολοκυθόσποροι.

Σελήνιο
Είναι στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την παραγωγή της Τεστοστερόνης και του σπέρματος και είναι εξίσου σημαντικό όσο ο Ψευδάργυρος και το Μαγνήσιο. Το κακό είναι ότι σχετικά σπανίζει στις τροφές και η λήψη του μπορεί να γίνεται κυρίως με συμπληρώματα. 


Β. ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ 


Οι κύριες φυσικές μέθοδοι για τη αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης είναι οι παρακάτω:
1. Η άσκηση γενικώς και ειδικώτερα των μυών, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η υπερπροπόνηση, επειδή θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα, λόγω αύξησης των επιπέδων της καταβολικής κορτιζόλης και αντίστοιχης μείωσης των επιπέδων της τεστοστερόνης.
2. Η κατανάλωση υγεινών λιπών, όπως τα μονοακόρεστα (πχ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,ωμοί ξηροί καρποί και σπόροι) και τα ωμέγα-3 λιπαρά (πχ. σαρδέλα, σολομός, καρύδια).
3. Βελτίωση της σωματικής σύνθεσης δηλ. μείωση του ποσοστού του σωματικού λίπους και αυτό γιατί ο λιπώδης ιστός περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες του ενζύμου αρωματάση, που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα (δηλ. θηλυκές ορμόνες) με συνεπαγόμενη μείωση των επιπέδων της.
4. Η πρόσληψη φυτικών ινών γιατί βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην παράλληλη απομάκρυνση (δια της φυσικής οδού) των οιστρογόνων που προσφύονται πάνω στις τοξίνες.
5. Ο έλεγχος του άγχους, το οποίο είναι γνωστό ότι οδηγεί σε παραγωγή κορτιζόλης,καταβολικής ορμόνης που καταστέλλει την παραγωγή της τεστοστερόνης.
6. Ο περιορισμός της νικοτίνης, που φαίνεται ότι επιδρά αρνητικά στην παραγωγή τεστοστερόνης.
7. Ο επαρκής ύπνος.
8. Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού, επίσης, μπορεί να αποδειχθεί και εδώ ιδιαίτερα χρήσιμη, με τα ειδικά προληπτικά-θεραπευτικά προγράμματα που διαθέτει, αφού δρα ευεργετικά σε διάφορα επίπεδα στον οργανισμό, ισορροπώντας τους διάφορους μηχανισμούς επ' ωφελεία της συνολικής μας υγείας και ειδικώτερα στην διατήρηση των επιπέδων τεστοστερόνης σε ικανοποιητικό βαθμό.


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: +30.6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com

 

Για μεταφορά στο site της εταιρείας BIOMEDIS, προκειμένου να ενημερωθείτε και να αγοράσετε απ' ευθείας συσκευές βιοσυντονισμού  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: E-SHOP BIOMEDIS

 


Η ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ.
  • Title : Η ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ.
  • Posted by :
  • Date : 2:31 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ. Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top