Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ (ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ), Η ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ


Ο καρκίνος του ορθού αποτελεί την τρίτη συχνότερη καρκινογόνο νόσο τόσο στους άντρες (μετά από αυτήν του πνεύμονα και του προστάτη) όσο και στις γυναίκες (αυτήν του πνεύμονα και του μαστού). Η συνήθης ηλικία εμφάνισής του είναι μετά το 50 έτος και γι’ αυτό συστήνεται η διενέργεια κατάλληλου συχνού προληπτικού ελέγχου μετά από την ηλικία αυτή. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ειδικότερα του ορθού είναι μία συχνή και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρος ασθένεια. Εκτιμάται ότι περίπου 132.700 νέες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου διαγιγνώσκονται ετησίως στις ΗΠΑ (93.090 περιπτώσεις παχέος εντέρου και 39.610 καρκίνου του ορθού). Περίπου 50.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου κάθε χρόνο (το 8% των θανάτων από καρκίνο). Αν και η θνησιμότητα του καρκίνου του ορθού έχει μειωθεί σταδιακά από το 1990 σε ποσοστό περίπου 3% ετησίως, τα τελευταία 15 χρόνια εξακολουθεί να παραμένει η τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα συμπτώματα, το κυριότερο σύμπτωμα αποτελεί η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα, που στη πλειονότητα των περιπτώσεων, λανθασμένα, αποδίδεται σε αιμορροϊδοπάθεια, ενώ τα συμπτώματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής εκτίμησης αποτελούν τα εξής: Πόνος στην περιοχή του πρωκτού, διαταραχές κένωσης, όπως διάρροια, ή δυσκοιλιότητα, κνησμός, έκκριση βλέννας, τοπικός ερεθισμός, αναιμία και αίμα στα κόπρανα, ανεξήγητη απώλεια βάρους και αίσθημα κόπωσης.
Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάλυση περιστατικού, όπου σε άνδρα μεγάλης σχετικά ηλικίας με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ανιχνεύεται στο ορθό του παχέος εντέρου καρκινική εξαλλαγή, η οποία και εκτρέπεται με κατάλληλη παρέμβαση:
 











Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ (ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ), Η ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ (ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ), Η ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top