Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΟΣ


Η Σαρκοείδωση είναι μία αυτοάνοση διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και θεωρείται πολυσυστηματική φλεγμονώδης νόσος αγνώστου αιτιολογίας, κατά την οποία δημιουργούνται μικροσκοπικές συσσωρεύσεις κυττάρων σε διάφορα όργανα του σώματος, που ονομάζονται κοκκιώματα, επειδή έχουν την εικόνα κόκκων άμμου. Η νόσος αυτή μπορεί να προσβάλει όλα τα όργανα του σώματος, συχνότερα όμως προσβάλλει τους πνεύμονες (κατά 95%), τους λεμφαδένες κυρίως τoυ μεσoθωρακίoυ, το δέρμα και τα μάτια. Γενικά τα συμπτώματα που εμφανίζονται περιλαμβάνουν πυρετό, αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης, νυκτερινή εφίδρωση, αρθραλγία, μυαλγία και μία συνολική αίσθηση κακής υγείας να επικρατεί όλη την ημέρα. Με δεδομένο ότι η Σαρκοείδωση είναι πολύ δύσκολο να διαγνωσθεί με τις κλασικές μεθόδους, καθώς τα συμπτώματα που προκαλεί εμφανίζονται και σε πολλές άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος και η φυματίωση και οι διαθέσιμες διαγνωστικές προσεγγίσεις δεν μπορούν να προσδιορίσουν κάτι συγκεκριμένο, εν προκειμένω είναι πολύ μεγάλη η συμβολή των "μη γραμμικών υπολογιστικών συστημάτων" για τον προσδιορισμό με ακρίβεια της νόσου, καθώς και την έγκαιρη αποκατάστασή της.


Δείτε παρακάτω την ανάλυση περίπτωσης, όπου σε τυχαίο προληπτικό έλεγχο ανιχνεύεται Σαρκοείδωση με συνοδό λεμφαδενίτιδα των αδένων του μεσοθωρακίου, η οποία και ανατρέπεται με ανάλογη παρέμβαση:










ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top