Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα που αποτελλεί μέρος του κατώτερου εγκεφάλου μας και εκφράζει τον αρχέγονο άνθρωπο και το ζώο-άνθρωπο είναι το όργανο που βασανίζεται περισσότερο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας και μας βασανίζει με τη σειρά του περισσότερο στην σύγχρονη εποχή.
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα είναι αυτό που ρυθμίζει όλες τις ακούσιες σωματικές λειτουργίες μας και συστήματα όπως το Γαστρεντερικό, το Καρδιαγγειακό, το Αναπνευστικό και το Ενδοκρινικό. Αποτελείται από δύο αντίθετα τμήματα, τα οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά, το Συμπαθητικό και το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οργανισμού και να διατηρούν την ισορροπία του. Το Συμπαθητικό μοιάζει με το στοιχείο Γιανγκ και εκφράζει την ενεργητικότητα, την δράση και γενικά την δραστηριότητα που είναι προσανατολισμένη προς τα έξω και το Παρασυμπαθητικό, που μοιάζει με το στοιχείο Γιν και είναι συνηφασμένο με την παθητικότητα, την χαλάρωση και γενικά με την δραστηριότητα που είναι προσανατολισμένη προς τα μέσα.
Πιό συγκεκριμένα το Συμπαθητικό είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε ο οργανισμός μας να μπορεί να αντιδρά άμεσα σε περιπτώσεις απειλών προς την ζωή μας, πράγμα κοινό για όλα τα ζώα και μας προετοιμάζει για την αντίδραση που είναι γνωστή ως αντίδραση «μάχης ή φυγής», κατά την οποία σε περίπτωση υπαρκτού ή φανταστικού κινδύνου, για ευνοήτους λόγους, το αίμα συγκεντρώνεται περισσότερο στους μύες, ο καρδιακός παλμός επιταχύνεται, απελευθερώνεται γλυκόζη στο αίμα και μειώνεται η ροή του αίματος στο πεπτικό σύστημα. Αντίθετα το Παρασυμπαθητικό ενεργοποιείται όταν ο κίνδυνος έχει περάσει και χαρακτηρίζεται από ενεργοποίηση του πεπτικού συστήματος, μείωση του καρδιακού παλμού και γενικώτερα χαλάρωση του οργανισμού, προκειμένου να γίνει η θρέψη και η αναγέννησή του.
O σύγχρονος τρόπος ζωής, όμως, είναι τέτοιος, που μας επιβάλλει συχνά να βρισκόμαστε σε μία σχεδόν μόνιμη εγρήγορση, αφού συνεχώς δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό πληροφοριών, που πρέπει πολλές φορές γρήγορα να επεξεργασθούμε και να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις, ακόμη και για την ζωή μας, βιώνουμε μία ένταση συνεχώς, πολλές φορές «πνιγμένοι» μέσα σε πολλές ασχολίες ταυτόχρονα, αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, γιατί η ζωή μας έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις κλπ., με αποτέλεσμα να τίθεται σε υπερλειτουργία το Συμπαθητικό μας Νευρικό Σύστημα. Σε αυτό συμβάλλει επίσης ότι πολλές φορές ζούμε, ή αισθανόμαστε απομονωμένοι ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένειά μας, ή το άμεσο περιβάλλον μας, με συνέπεια να μην έχουμε άμεση συναισθηματική, ή άλλη στήριξη όταν την χρειαζόμαστε και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που βιώνουμε την δυστυχία του να είμαστε ανώνυμοι και απομονωμένοι μέσα σε αφιλόξενες για μας πόλεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλο αυτό το πλέγμα εύκολα ερμηνεύεται από το Νευρικό μας Σύστημα ως επικίνδυνο και εχθρικό και κυρίως ως απειλή κατά της ζωής μας, που αποτελλεί εύλογα πρωταρχική μέριμνα για όλα τα είδη των ζώων και φυσικά για τους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς είναι η κατάσταση που συνήθως περιγράφεται με τους όρους στρες - άγχος - κατάθλιψη, που κατά βάσην αντανακλά την απορρύθμιση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος και ειδικώτερα την υπερ-ενεργοποίηση του Συμπαθητικού Νευρικού Συστήματος.
Οι επιπτώσεις αυτής της απορρύθμισης μπορεί να περιγραφεί με τα παρακάτω συμπτώματα ή διαταραχές: Ψυχολογικά, όπως δυσθυμία, θλίψη, εσωτερική ένταση, ανησυχία, αγωνία, αναστάτωση, νευρικότητα, υπερένταση, δυσκολία στη συγκέντρωση, εξασθένηση της μνήμης, ψυχική εξάντληση, απογοήτευση, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, φοβίες κλπ. Σωματικά, όπως: από το Καρδιαγγειακό (ταχυκαρδία, αρρυθμία, πόνος στο στήθος, κίνδυνος εμφράγματος-εγκεφαλικού κλπ.), από το Αναπνευστικό (βάρος στο στήθος, αίσθημα πνιγμού, δύσπνοια κλπ), από το Γαστρεντερικό (δυσκολία στη κατάποση, αίσθημα βάρους στη κοιλιά, ρεψίματα, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα ή διάρροιες κλπ), από το Ουρογεννητικό (συχνουρία, ανικανότητα στους άντρες, αμηνόρροια - ψυχρότητα στις γυναίκες κλπ.), από το Μυοσκελετικό (τρόμος, μυϊκοί σπασμοί, πόνοι στους μυς κλπ.) και απο το Νευρικό (σωματική κόπωση, μουδιάσματα,
θόλωση όρασης, ξηρότητα στο στόμα, εξάψεις, ιδρώτες, ανατριχίλες, πονοκέφαλοι κλπ.).
Οι επιχειρούμενες συμβατικές θεραπείες (φαρμακευτικές κλπ.) έχουν συνήθως περιορισμένα αποτελέσματα και δεν στερούνται παρενεργειών, ενώ ο Βιοσυντονισμός, που αποσκοπεί σε αυτή καθ' εαυτή την εξισορρόπηση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος σε ενεργειακό επίπεδο, αποδεικνύεται μία πολύ καλή επιλογή για την εξάλειψη του προβλήματος, μέσω της εφαρμογής ειδικών προγραμμάτων με την χρήση των ανάλογων φορητών συσκευών.
Οι επιχειρούμενες συμβατικές θεραπείες (φαρμακευτικές κλπ.) έχουν συνήθως περιορισμένα αποτελέσματα και δεν στερούνται παρενεργειών, ενώ ο Βιοσυντονισμός, που αποσκοπεί σε αυτή καθ' εαυτή την εξισορρόπηση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος σε ενεργειακό επίπεδο, αποδεικνύεται μία πολύ καλή επιλογή για την εξάλειψη του προβλήματος, μέσω της εφαρμογής ειδικών προγραμμάτων με την χρήση των ανάλογων φορητών συσκευών.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο +30.6932 256 284 & στο e-mail viosyn.gr@gmail.com
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο +30.6932 256 284 & στο e-mail viosyn.gr@gmail.com
Για μεταφορά στο site της εταιρείας BIOMEDIS, προκειμένου να ενημερωθείτε και να αγοράσετε απ' ευθείας συσκευές βιοσυντονισμού ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: E-SHOP BIOMEDIS
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου