Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ



Η καρκινογένεση είναι μία διαδικασία, οποία μετατρέπει τα φυσιολογικά κύτταρα σε καρκινικά και για να συμβεί αυτό απαιτούνται μεταλλάξεις,. που θα προκαλέσουν τη μόνιμη αλλαγή του DNA, ενώ τα γονίδια, τα οποία είναι στόχοι των μεταλλάξεων αυτών και τα οποία τελικώς θα αποτελέσουν την απαρχή κάθε καρκίνου, ονομάζονται ογκογονίδια και είναι περίπου 200 από τα 40.000 γονίδια που αποτελούν το ανθρώπινο γωνιδίωμα.

Σε κάθε κύτταρο ενός φυσιολογικού οργανισμού υπάρχει ένας τύπος γονιδίων τα οποία ονομάζονται πρώτο-ογκογονίδια και τα οποία ενεργοποιούνται κάθε φορά που πρόκειται να διαιρεθούν τα κύτταρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, τα πρώτο-ογκογονίδια μεταλλάσσονται και αφού μεταλλαχθούν μετατρέπονται σε ογκογονίδια, τα οποία όταν ενεργοποιηθούν, υπό την επήρεια κάποιων παραγόντων, που συνηθίζουμε να ονομάζουμε καρκινογόνους παράγοντες, υπερεκφράζονται και οδηγούν στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων, σχηματίζοντας έτσι τους καρκινικούς όγκους.

Είναι φυσικό ότι η δυνατότητα να ανιχνευθούν ενεργοποιημένα πρώτο-ογκογονίδια ή ογκογονίδια, μας παρέχει τη μοναδική και κρίσιμης σημασίας δυνατότητα να εκτρέψουμε κάθε είδους καρκίνο σε πολύ πρώιμη φάση και έτσι να σωθεί η ζωή όποιου είχε την ατυχία να στιγματισθεί με αυτό το νόσημα, που αποτελεί μία πραγματική μάστιγα για την ανθρωπότητα.

Σήμερα, με την εφαρμογή ειδικών υπολογιστικών συστημάτων, που έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν την αύξηση του βαθμού εντροπίας του "Πολύπλοκου (Υπολογιστικού) Συστήματος Άνθρωπος", που επί της ουσίας υπάρχει ως μία σύνθεση μαθηματικής υφής κυματοσυναρτήσεων, έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε και να προσδιορίσουμε επακριβώς ποιά ογκογονίδια και σε ποιά κύτταρα έχουν ενεργοποιηθεί, όπως επίσης και τις ογκοπρωτείνες που έχουν διαφοροποιήσει, καθώς και άλλες ογκογενετικές παραμέτρους που έχουν τεθεί σε λειτουργία, οπότε και είναι δυνατόν, μέσω των ίδιων υπολογιστικών συστημάτων, να απενεργοποιηθούν και έτσι να ανασταλεί σε πολύ πρώιμο στάδιο η διαδικασία της καρκινογένεσης. Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε μετά βεβαιότητας, ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί μία πολύ αποδοτική σύγχρονη μέθοδο πρόληψης, πολύ πρώιμης διάγνωσης και αποτροπής του καρκίνου.

 

Δείτε παρακάτω κάποια ανάλογα περιστατικά - παραδείγματα, όπως καταγράφηκαν στα πλαίσια τυχαίου προληπτικού ελέγχου:



ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟ

ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ

ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ


Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top