Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ




Είναι γνωστό ότι η καρκινογένεση είναι μία διαδικασία που αμετάκλητα μετατρέπει ένα φυσιολογικό κύτταρο σε καρκινικό. Επίσης, είναι γνωστό ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί μεταλλάξεις, που προκαλούν τη μόνιμη αλλαγή του DNA, η οποία και τελικά είναι αυτή που οδηγεί στον καρκίνο. Τα γονίδια, τα οποία είναι οι στόχοι των μεταλλάξεων που προκαλούν τον καρκίνο, ονομάζονται ογκογονίδια και από όλα τα 40.000 γονίδια στο ανθρώπινο γενετικό υλικό περίπου 200 είναι γνωστό ότι είναι στόχοι ογκογενετικής μεταβίβασης του DNA. Έτσι, η έγκαιρη ανίχνευση και αναγνώριση της ενεργοποίησης ενός ογκογονιδίου, όπως και η εξουδετέρωσή της, αποτελεί τον μόνο ασφαλή και αποδοτικό τρόπο πρόληψης από τον καρκίνο. Αυτό μόνο μία μέθοδος μπορεί να το επιτύχει σήμερα και αυτή είναι η μέθοδος της βιοηλεκτρομαγνητικής διάγνωσης, μέσω κατάλληλου λογισμικού που προσδιορίζει τον βαθμό εντροπίας των πολύπλοκων συστημάτων, όπως είναι ο άνθρωπος.



Δείτε παρακάτω εικόνες από μία τέτοια διάγνωση με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ενεργοποίησης ογκογονιδίου, καθώς και αποτροπής της εξέλιξης καρκίνου, σε ανάλογο περιστατικό με καρκινική εξαλλαγή στα κύτταρα των αδένων του δωδεκαδακτύλου:


Ανιχνεύεται, καθώς και ακολούθως αξιολογείται και βαθμολογείται, διαταραχή που εντοπίζεται ιδιαίτερα στην άνω μοίρα του δωδεκαδακτύλου και οδηγεί, μέσω κατάλληλων (εικονικών) ιστολογικών παρασκευασμάτων, σε αδενικά κύτταρα του δωδεκαδακτύλου και τελικώς σε ενεργοποιημένο ογκογονίδιο στο μόριο του DNA τους, το οποίο και ταυτοποιείται, καθώς και απενεργοποιείται κατάλληλα.

 













Επίσης, δείτε παρακάτω εικόνες, από άλλο ανάλογο περιστατικό, με διάγνωση ενεργοποίησης ογκογονιδίου σε κύτταρα στομάχου, καθώς και αποτροπής της εξέλιξης αντίστοιχου καρκίνου:


Ανιχνεύεται, καθώς και ακολούθως αξιολογείται και βαθμολογείται, διαταραχή που εντοπίζεται ιδιαίτερα στην κάτω μοίρα του στομάχου και οδηγεί, μέσω κατάλληλων (εικονικών) ιστολογικών παρασκευασμάτων, σε ενεργοποιημένο ογκογονίδιο στο μόριο του DNA αδενικών κυττάρων του στομάχου, το οποίο και ταυτοποιείται, καθώς και απενεργοποιείται κατάλληλα.


 





Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top