Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥΤα διάφορα παράσιτα που παρασιτούν στον άνθρωπο, όπως οι έλμινθες, μπορούν να προσβάλλουν πολλά όργανα και να προκαλέσουν ένα μεγάλο πλήθος διαταραχών, αρκετές φορές επικίνδυνων.

Οι Michael Smout και ο Alex Loukas από το Queensland Institute of Medical Research δημοσίευσαν μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Library of Science Pathogens, στην οποία αποκαλύπτεται ότι το παράσιτο με την ονομασία οπισθόρχις, που συνήθως παρασιτεί στο ήπαρ και στα χοληφόρα, συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνου με την έκκριση της ουσίας γκρανουλίνης, που είναι γνωστό ότι προκαλεί ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη. Ο τρηματώδης αυτός έλμινθας έχει κυρίως ως πηγή μόλυνσης τα κατεψυγμένα ψάρια και πιθανολογείται ότι έχει μολύνει το 95% των Ελλήνων, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές! 

 

 

Δείτε παρακάτω περιστατικό, όπου με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ανιχνεύεται σε νεαρό άνδρα ο έλμινθας οπισθόρχις στον χοληφόρο πόρο, ο οποίος και αντιμετωπίζεται με κατάλληλη παρέμβαση:

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top