Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ: Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ




Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο παραδοσιακό σύστημα προληπτικής και θεραπευτικής ιατρικής καθώς και υγιούς τρόπου ζωής, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν, μεταφέροντας τη συλλογική σοφία των οραματιστών που το υπηρέτησαν και το ανέδειξαν από γενιά σε γενιά.




Η Αγιουρβέδα αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα υγείας που διεθνώς αποκαλείται η μητέρα όλων των θεραπευτικών τεχνών ("The Mother of All Healing Arts") και κύριος στόχος της είναι ο έλεγχος της ζωής μας από εμάς τους ίδιους, χωρίς την παρεμβολή των ασθενειών και της γήρανσης. Η κύρια κατευθυντήρια αρχή της είναι το γεγονός ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και ότι η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας συνειδητότητας και την προέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα, ώστε να δημιουργηθεί μία ανώτερη κατάσταση υγείας.
Η Αγιουρβέδα, ανάμεσα στ' άλλα, μας καθοδηγεί στο να στρέψουμε το βλέμμα μας εσωτερικά για να βρούμε αυτήν την ανεκτίμητη κατάσταση αρμονίας μέσα μας. Επιπλέον, η πανάρχαια αυτή ιατρική σχολή μετέφερε από γενιά σε γενιά βοτανολογικές συνταγές, που χρησιμοποιούνταν πολλούς αιώνες πριν την κατασκευή των πυραμίδων, για τη θεραπεία των ασθενειών.
Η πρόληψη παίζει αποφασιστικό ρόλο στην αγιουρβεδική ιατρική, η οποία λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους της ανθρώπινης ζωής, τη βαθιά κατανόηση της φύσης του κάθε ανθρώπου και την προσπάθειά του να εναρμονισθεί με τους ρυθμούς της Δημιουργίας και της Ολότητας. Ανάλογα ποικίλες είναι και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις. Λαμβάνοντας σαν δεδομένο ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας χώρος απόλυτης υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο βαθύτερο επίπεδο της συνείδησής του, χρησιμοποιούνται διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι για να προσεγγίσουμε αυτήν την εσωτερική πηγή και να αποκαταστήσουμε αυτήν την αρμονική ισορροπία σώματος, πνεύματος και ψυχής και έτσι να οδηγηθούμε στην αυτοθεραπεία.


ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ: Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ: Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top