Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΩΙΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ

 

 

Οι Πορφυρίες είναι μία ομάδα σπάνιων διαταραχών υγείας οι οποίες προκαλούν συνήθως συμπτώματα που σχετίζονται με το δέρμα, το γαστρεντερικό και το νευρικό σύστημα, απ΄ όπου πιο συχνές είναι οι ψυχικές διαταραχές. Η πρόκλησή τους προέρχεται από τη συσσώρευση πορφυρινών μέσα στο σώμα σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα και είναι κληρονομούμενα  νοσήματα. Φυσιολογικά, οι πορφυρίνες παράγονται από τον οργανισμό σε μικρές ποσότητες κατά τη διάρκεια της σύνθεσης της αίμης, που είναι ένα βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, υπεύθυνης για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα και η παραγωγή τους βρίσκεται υπό τον έλεγχο συγκεκριμένων ενζύμων. Εάν ένα από αυτά τα ένζυμα είναι ελαττωματικό, τότε αυξάνονται κάποιες ουσίες που λέγονται πορφυρίνες, οι οποίες μπορεί να συσσωρευτούν στον οργανισμό και να φθάσουν σε τοξικά επίπεδα, οπότε προκύπτει και η συγκεκριμένη διαταραχή. Μία συχνή σχετικά Πορφυρία είναι η Οξεία Διαλείπουσα Πορφυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως προσβολές κοιλιακού πόνου και δυσκοιλιότητας, και συμπτώματα από το νευρικό σύστημα, όπως της περιφερικής νευροπάθειας και του νευροπαθητικού πόνου, με υπεροχή συνήθως των ψυχιατρικών συμπτωμάτων, όπως ψυχωσικά επεισόδια, κατάθλιψη και άγχος, ενώ είναι δυνατόν να συνυπάρχουν υπέρταση και ταχυκαρδία.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάλυση, όπου με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ανιχνεύεται στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου έντονη διαταραχή, κυρίως στα νευρωνικά δίκτυα του μετωπιαίου λοβού και ειδικότερα στα αστροκύτταρα, όπου εντοπίζεται στο DNA τους εγγραφή για την ανάπτυξη Οξείας Πορφυρίας, με υπερισχύουσα την κλινική εκδήλωση ψυχασθένειας. Η διαταραχή αυτή, όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες, διορθώνεται επαρκώς σε όλα τα επίπεδα με ανάλογες παρεμβάσεις.

 












 

ΠΡΩΙΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ
  • Title : ΠΡΩΙΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ
  • Posted by :
  • Date : 2:23 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΩΙΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top