Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ



Το μελάνωμα αποτελεί τον πιο επικίνδυνο καρκίνο του δέρματος και έναν από τους πιο επιθετικούς καρκίνους γενικά, αφορά πρωτοπαθώς το δέρμα και δημιουργείται από άτυπα μελανοκύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική στο δέρμα, στα μαλλιά και στα μάτια μας και επιπλέον δημιουργούν τους σπίλους. Από την άλλη το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC) είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος, καθώς και η πιο συχνή μορφή καρκίνου από όλους τους καρκίνους και εμφανίζεται στα βασικά κύτταρα που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας (της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος).


 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με διάφορα στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, το μελάνωμα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε νεαρές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες μεταξύ 30-35 ετών. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι παρουσιάζονται περίπου 440 νέα περιστατικά μελανώματος κάθε χρόνο.

Εξ άλλου το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου γενικώς και προσβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανών κάθε χρόνο. Συμβαίνει, λοιπόν, να είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου από όλους τους καρκίνους, αφού πάνω από 1 στα 3 νέα περιστατικά καρκίνου είναι καρκίνοι του δέρματος και η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτών των καρκίνων είναι βασικοκυτταρικά καρκινώματα.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα η διάγνωση τίθεται 4 φορές ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή παρουσιάζονται περίπου 440 νέες περιπτώσεις ανά έτος σε ολόκληρη τη χώρα.

Ξ Ξ·Ξ³Ξ�: https://www.hygeia.gr/apantiseis-se-syxna-erotimata-poy-aforoyn-sto-melanoma/ © hygeia.gr

Αυτονόητο είναι, λοιπόν, ότι η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον πιο καθοριστικό παράγοντα για την αποφυγή του μεγάλου κινδύνου που συνεπάγεται η δημιουργία και ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Αυτό μπορεί λίαν επιτυχώς σήμερα να επιτευχθεί με σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους που ασκούνται στα πλαίσια της λεγόμενης Βιοηλεκτρομαγνητικής Ιατρικής.

 

 

Δείτε παρακάτω περιστατικό όπου, μέσω ειδικού υπολογιστικού συστήματος, ανιχνεύεται και αποτρέπεται λίαν πρωίμως μελάνωμα, αναπτυσσόμενο στο δέρμα της κοιλιάς στο ύψος του ομφαλού. Συγκεκριμένα, στον πυρήνα των κυττάρων της επιδερμίδας σε αυτήν την περιοχή, ανιχνεύεται εγγραφή στο DNA που παραπέμπει σε μελάνωμα και επίσης στον πυρήνα των ιδίων κυττάρων ανιχνεύεται εγγραφή Βασικοκυτταρικού καρκινώματος, η οποία και επίσης εξουδετερώνεται, κατά τον ίδιο τρόπο.















ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top