Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ;



Συγκλίνουσες επιστημονικές αναφορές δείχνουν ότι η χημειοθεραπεία όχι μόνον δεν καταστέλλει τον καρκίνο, αλλά μπορεί και να προάγει την περαιτέρω ανάπτυξή του. Μία ακόμη θυσία των ανθρώπων, σε μαζικό επίπεδο, στον βωμό του κέρδους;


 
Ενδεικτική βιβλιογραφία επάνω σε αυτό το θέμα:

1. «Αν ήταν να νοσήσω από καρκίνο, ποτέ δε θα στρεφόμουν προς τις καθιερωμένες θεραπείες για αυτήν την ασθένεια. Οι καρκινοπαθείς που μένουν μακριά από αυτές τις θεραπείες έχουν κάποιες πιθανότητες να τα καταφέρουν.» (Professor Gorge Mathe, «Scientific Medicine Stymied», Medicines Nouvelles, Paris, 1989)
2. «Η πλειοψηφία των καρκινοπαθών σε αυτή τη χώρα πεθαίνει εξαιτίας της χημειοθεραπείας, η οποία δεν θεραπεύει τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου, ή του πνεύμονα. Αυτό είναι τεκμηριωμένο για περισσότερο από μία δεκαετία και παρ’ όλα αυτά οι γιατροί χρησιμοποιούν ακόμη τη χημειοθεραπεία για να καταπολεμήσουν αυτούς τους όγκους.» (Allen Levin, MD, UCSF, «The Healing of Cancer», Marcus Books, 1990)
3. «Τα πιο δραστικά μας φάρμακα έχουν ένα πλήθος κινδύνων, παρενεργειών, δημιουργούν ένα σωρό πρακτικά προβλήματα και αναμφισβήτητα οι ασθενείς που έχουμε περιθάλψει έχουν πληρώσει το τίμημα. Μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς ανταμείβεται με μία εφήμερη περίοδο υποχώρησης των όγκων και γενικά μερικής υποχώρησης του καρκίνου.» (Edward G. Griffin «World Without Cancer», American Media Publications, 1996)
4. «Για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει απόδειξη ότι η χημειοθεραπεία αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Και αυτό είναι το μεγάλο ψέμα σχετικά με αυτή τη θεραπεία, ότι δηλαδή υπάρχει σχέση ανάμεσα στη μείωση των καρκινικών όγκων και την παράταση της ζωής των ασθενών.» (Philip Day, «Cancer: Why we’re still dying to know the truth», Credence Publications, 2000)
5. «Στο Κέντρο Ερευνών «Mc Gill» του Καναδά για τον καρκίνο, δόθηκε σε 118 γιατρούς, ειδικούς στον καρκίνο των πνευμόνων, ένα ερωτηματολόγιο για να προσδιορισθεί ο βαθμός εμπιστοσύνης που είχαν στις θεραπείες που εφάρμοζαν. Τους ζητήθηκε να φαντασθούν ότι είχαν οι ίδιοι την ασθένεια και να σκεφτούν ποιά από τις έξι πρόσφατες πειραματικές θεραπείες θα επέλεγαν. Από τους 79 γιατρούς που απάντησαν, οι 64 από αυτούς είπαν ότι δε θα συναινούσαν να υποβληθούν σε καμία θεραπεία που θα περιείχε το cis-platinum, ένα από τα πιο συνηθισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας που χρησιμοποιούσαν, ενώ 58 στους 79 πίστευαν ότι όλες οι παραπάνω πειραματικές θεραπείες δεν ήταν δεκτές εξαιτίας της αναποτελεσματικότητάς τους και του υψηλού επιπέδου τοξικότητάς τους.» (Philip Day, «Cancer: Why we’re still dying to know the truth?», Credence Publications, 2000)
6. «Σήμερα, χρησιμοποιούμε ακόμη μεσαιωνικές μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε τους περισσότερους καρκίνους, δηλαδή, κόβουμε (χειρουργική επέμβαση), καίμε (ακτινοθεραπεία), και δηλητηριάζουμε (μη εξειδικευμένη χημειοθεραπεία).» (Professor Alan Ashworth PhD, UCSF Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center Symposium, 2015)
7. «Η χημειοθεραπεία μπορεί να ωθήσει τα υγιή κύτταρα γύρω από τον όγκο να παράγουν μία πρωτεΐνη, την WNT16B, η οποία αφ’ ενός αλληλοεπιδρά με τα γειτονικά κύτταρα και τα αναγκάζει να γίνουν και αυτά καρκινικά και αφ’ ετέρου βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν και να αυξηθούν. Έτσι, συχνά η χημειοθεραπεία όχι απλώς δεν είναι αποτελεσματική, αλλά μπορεί και να ενισχύσει την περαιτέρω ανάπτυξη του καρκίνου.» (Yu Sun, Judith Campisi, Celestia Higano, Tomasz M Beer, Peggy Porter, Ilsa Coleman, Lawrence True, Peter S Nelson: «Cancer chemotherapy backfires». From «Fred Hutchinson Cancer Research Center», Nature Medicine, doi 10.1038/nm.2890, 8-2012)
8. «Η συμβολή της κυτταροτοξικής χημειοθεραπείας στην 5-ετή επιβίωση σε κακοήθειες ενηλίκων είναι 2,3% στην Αυστραλία και 2,1% στις ΗΠΑ. Επίσης, η συντριπτικά μεγαλύτερη πλειοψηφία των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στα πέντε χρόνια ποτέ δεν είναι ελεύθεροι καρκίνου, ενώ αυτοί οι λίγοι που επιβιώνουν από τη χημειοθεραπεία έχουν μία σημαντικά κακή ποιότητα ζωής.» (Clinical Oncology, December 2004: “The Contribution of Cytotoxic Chemotherapy to 5-year Survival in Adult Malignancies”)
9. «Οι καρκινοπαθείς που δεν υποβάλλονται σε κανενός είδους θεραπεία ζουν τέσσερις φορές περισσότερο και μάλιστα με πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, απ’ ότι ζουν αυτοί που υποβάλλονται σε οποιαδήποτε «αντικαρκινική» θεραπεία. Συγκεκριμένα, καρκινοπαθείς που δεν υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία έζησαν κατά μέσον όρο δωδεκάμισι χρόνια περισσότερο από αυτούς που υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία.» (Professor Hardin B. Jones, Ph.D. «A Report on Cancer», paper delivered to the ACS's («American Cancer Society») 11th Annual Science Writers Conference, New Orleans, Mar. 7, 1969)
10. «Η ανάλυση χιλιάδων ερευνών έδειξε ότι η χημειοθεραπεία είναι αναποτελεσματική για το 80% όλων των τύπων καρκίνου. Επί πλέον, οι θεραπείες για προχωρημένους επιθηλιακούς καρκίνους, που είναι υπεύθυνοι για το 80% των θανάτων από καρκίνο στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, πολύ σπάνια ήταν επιτυχείς.» (Dr. Ulrich Abel, Heidelberg/Mannheim Tumor Clinic, Chemotherapy of Advanced Epithelial Cancer, Stuttgart: Hippocrates Verlag GmbH, 1990)

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ; Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top