Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!



Υπάρχουν, ήδη, αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι η χημειοθεραπεία, εκτός της μεγάλης τοξικότητάς της, φαίνεται ότι όχι μόνον τελικώς δεν καταστέλλει τον καρκίνο, αλλά μπορεί και να προάγει την εξάπλωσή του!



Αυτό ακριβώς δείχνει και μία σχετικώς πρόσφατη από αυτές, όπου ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιώργο Καραγιάννη του Κολλεγίου Ιατρικής Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, έδειξαν σε σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine" (http://stm.sciencemag.org/content/9/397/eaan0026) την επιβαρυντική επίπτωση της χημειοθεραπείας στο λεγόμενο «μικροπεριβάλλον του όγκου της μετάστασης» (ΤΜΕΜ). Δεδομένου ότι, μέσω της μελέτης του ΤΜΕΜ, μπορεί να προβλεφθεί αν οι καρκίνοι θα γίνουν επιθετικοί και μεταστατικοί, αυτή η μελέτη έδειξε ότι η χημειοθεραπεία όντως μπορεί να αυξήσει τις περιοχές ΤΜΕΜ και τα καρκινικά κύτταρα, τόσο στην κυκλοφορία του αίματος όσο και στους πνεύμονες. ("Neoadjuvant chemotherapy induces breast cancer metastasis through a TMEM-mediated mechanism". George S. Karagiannis, Jessica M. Pastoriza, Yarong Wang, Allison S. Harney, David Entenberg. "Science Translational Medicine" 05 Jul 2017: Vol. 9, Issue 397, eaan0026 DOI: 10.1126/scitranslmed.aan0026)



ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top