Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ.




Η εκούσια (συνειδητή) αναπνοή κρύβει μία μεγάλη θεραπευτική δύναμη στην αντιμετώπιση του άγχους-στρες, της έντασης και της ανεξέλεγτης λειτουργίας του νου, όταν ξεχειλίζει από σκέψεις, αφού αποτελεί μία πολύ καλή μέθοδο διαλογισμού.

 

Αυτό επιτυγχάνεται με μια εκπνοή μακρύτερη, ως προς τον χρόνο, από την εισπνοή, που επιτρέπει στο σώμα να ρυθμίζει τον εαυτό του και να επιτυγχάνει μια κατάσταση χαλάρωσης. Και αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι τύποι αναπνοών ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το τμήμα του νευρικού μας συστήματος, δηλαδή, που μας επιτρέπει να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε σηματοδοτώντας την κατάσταση εκείνη που αισθανόμαστε ότι είμαστε ασφαλείς. Αντίθετα, το άγχος και οι καταστάσεις στρες ενεργοποιούν το συμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αντίδρασή μας που ονομάζεται αντίδραση «φυγής ή μάχης». Αυτό συνήθως εκδηλώνεται με κύριο χαρακτηριστικό τις αυξημένες και ρηχές αναπνοές που συνοδεύονται με αύξηση των παλμών της καρδιάς, όπως επίσης και εφίδρωση, καθώς και απελευθέρωση των ορμονών του στρες, αφού ουσιαστικά το σώμα προετοιμάζεται για δράση επειδή το άτομο πιστεύει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει μια απειλή.
Εκτελέστε την εκούσια αναπνοή ως εξής: Τοποθετήστε τα χέρια σας στην κοιλιά σας σε καθιστή ή ξαπλωμένη θέση. Εισπνεύστε βαθιά και αργά μέσα από τη μύτη σας και παρατηρήστε ότι τα χέρια σας στην κοιλιά σας ανεβαίνουν, όπως φουσκώνει ένα μπαλόνι και καθώς εκπνέετε, τα χέρια σας και η κοιλιά σας θα πέφτουν απαλά. Προσπαθήστε να έχετε τον χρόνο της εκπνοής σας δύο φορές μεγαλύτερο απ' ότι η εισπνοή σας. Με κάθε εισπνοή, νιώθεις την ενέργεια της ζωής (πράνα) να μπαίνει και να αναζωογονεί το σώμα σου. Με κάθε εκπνοή, αφήνεις τις εντάσεις να φύγουν. Κάθε σκέψη που έρχεται, άφησέ την να έρθει και να πε­ράσει, όπως βλέπεις να περνούν τα σύννεφα στον ουρανό… Έτσι, σε κάθε αναπνοή χαλαρώνεις ολοένα και περισσότερο...
Είναι φυσικό ότι τα οφέλη από αυτήν την άσκηση θα αυξηθούν με την συχνή εφαρμογή και την επανάληψη σε καθημερινή βάση και όχι μόνο όταν αντιμετωπίζουμε έντονο άγχος ή καταστάσεις στρες.


Δείτε και το σχετικό βίντεο:







ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ.
  • Title : ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ.
  • Posted by :
  • Date : 2:12 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΑΓΧΟΥΣ, ΣΤΡΕΣ. Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top