Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!



Μία ομάδα θεωρητικών φυσικών από το Πανεπιστήμιο του Southampton, αφού μελέτησε την ακτινοβολία που απέμεινε από τη "Μεγάλη Έκρηξη" (Big Bang) που υπήρξε η απαρχή του Σύμπαντος, το λεγόμενο Κοσμικό Υπόβαθρο Μικροκυμάτων (CMB) δηλαδή, υποστηρίζει ότι βρήκε τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι μία ψευδαίσθηση, γεγονός που άλλωστε ήδη έχει προσεγγισθεί από πολλές πλευρές, αλλά πρώτη φορά αυτό μπορεί και να αποδειχθεί με καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων.


Ο Έλληνας καθηγητής Κώστας Σκενδέρης, καθηγητής Μαθηματικών Επιστημών και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου STAG στο Πανεπιστήμιο του Southampton, ως μέλος αυτής της πρωτοποριακής ερευνητικής ομάδας, λέει σχετικά: «Φανταστείτε ότι όλα όσα βλέπετε, αισθάνεστε και ακούτε σε τρεις διαστάσεις, αλλά και η αντίληψή που έχετε για τον χρόνο, στην πραγματικότητα είναι ένα τριών διαστάσεων ολόγραμμα που προέρχεται από ένα πεδίο δύο διαστάσεων. Η ιδέα είναι παρόμοια με εκείνη των απλών ολογραμμάτων, όπου μια εικόνα 3D κωδικοποιείται σε μία επιφάνεια 2D, όπως για παράδειγμα ένα ολόγραμμα σε μία πιστωτική κάρτα, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η κωδικοποίηση αφορά ολόκληρο το Σύμπαν. Ένας άλλος τρόπος για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε αυτό είναι, για παράδειγμα, αυτό που συμβαίνει με τις 3D ταινίες, όπου οι 3D ταινίες δημιουργούν την ψευδαίσθηση των 3D αντικειμένων, όταν προβάλλονται σε μία επίπεδη οθόνη 2D. Η μόνη διαφορά με το 3D Σύμπαν που βιώνουμε εμείς, είναι ότι μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας τα αντικείμενα και η προβολή τους αποτελεί για μας τη μόνη αντιληπτή πραγματικότητα».
Οι θεωρίες που αφορούν το ολογραφικό Σύμπαν υπάρχουν, ήδη, από τη δεκαετία του 1990, αλλά η πρόσφατη αυτή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review Letters, φαίνεται ότι περιέχει και τις πρώτες αποδείξεις, σύμφωνα με τους ερευνητές που την εκπόνησαν. Για να βρεθούν αυτές οι αποδείξεις, οι ερευνητές ανέπτυξαν διάφορα μοντέλα του ολογραφικού Σύμπαντος για να μπορέσουν να τα «ελέγξουν», ακόμη και σε βάθος 13.000.000.000 ετών, στο απώτατο δηλαδή όριο του σύμπαντος. Τα μοντέλα αυτά εξαρτήθηκαν από τη θεωρία της κβαντικής βαρύτητας, που αμφισβητεί την αποδεκτή εκδοχή της κλασικής βαρύτητας, αφού η ολογραφική αρχή του Σύμπαντος πρεσβεύει ότι η βαρύτητα προέρχεται από λεπτές, δονούμενες χορδές που σχηματίζουν ολογράμματα σε ένα δύο διαστάσεων Σύμπαν (Θεωρία των πάντων - Θεωρία των χορδών). Έτσι τελικώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στα τηλεσκόπια και στον εξοπλισμό ανίχνευσης των αστροφυσικών, επέτρεψαν στους επιστήμονες να ανιχνεύσουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, που ίχνη τους παραμένουν στο Σύμπαν από τη στιγμή που αυτό δημιουργήθηκε και χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, κατέληξαν ότι οι θεωρίες περί κβαντικού πεδίου θα μπορούσαν να εξηγήσουν όλες σχεδόν τις κοσμολογικές παρατηρήσεις του πρώιμου Σύμπαντος και συνεπώς να αποδειχθεί, έτσι, ότι το Σύμπαν διέπεται από τις αρχές της Κβαντικής Φυσικής και να αποκαλυφθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και η ψευδαισθητική φύση του.


Δείτε το παρακάτω βίντεο, όπου γίνεται αναφορά στην παραπάνω θεωρία:



Δείτε και τα παρακάτω σχετικά βίντεο:









ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top