Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗΣ!
Τα ψυχικά προβλήματα είναι η βάση όλων των νόσων και αυτό πλέον έχει διαφανεί ξεκάθαρα από πολλές πλευρές. Οι επιστήμονες της υγείας, όμως, εξακολουθούν σε πολλές περιπτώσεις να ενοχοποιούν διάφορους άλλους παράγοντες και μεταξύ αυτών και την κληρονομικότητα.Αυτό όμως που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι αυτό που κυρίως «κληρονομείται» από τον πάσχοντα γονέα είναι τα ψυχικά προβλήματα που ο ίδιος φέρει, με τα οποία πολύ εύκολα μπορεί να «φορτώσει» το παιδί του, αφού ο ίδιος κατέχει στη ζωή και την ανάπτυξη του παιδιού του δεσπόζουσα θέση. Έτσι συνήθως οι γονείς ξεφορτώνουν πάνω στα παιδιά τους όλα τους τα ψυχολογικά προβλήματα, όπως ανασφάλειες και ψυχικές αποκλίνουσες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς τις ίδιες συμπεριφορές και την ίδια παθογένεια και αυτό το γεγονός εμείς το εκλαμβάνουμε ως κληρονομικότητα. Γι’ αυτό πλέον σήμερα χάνει συνεχώς έδαφος η επιστήμη της «Γενετικής», τουλάχιστον έτσι όπως έχει καθιερωθεί και κερδίζει συνεχώς έδαφος η λεγόμενη επιστήμη της «Επιγενετικής».
Το «πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος» ολοκληρώθηκε το 2003 και τότε ήταν που άρχισε το «πρόγραμμα ανθρώπινου επιγονιδιώματος». 'Οταν αυτό ολοκληρωθεί, πολλοί πιστεύουν ότι το «πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος» θα μοιάζει με σχολική εργασία παιδιών του Μεσσαίωνα! Αυτή η νέα επιστήμη, η επιστήμη της επιγενετικής, που αφορά τη μελέτη των τρόπων που εξωτερικοί παράγοντες  επηρεάζουν το DNA και επιφέρουν αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση, φαίνεται να φέρνει μία μεγάλη ανατροπή στον χώρο των επιστημών της υγείας, αφού ακόμη και τα βλαστοκύτταρα, καθώς και το DNA, όπως φαίνεται από διάφορες έρευνες, μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, θετικών νοητικών καταστάσεων, θετικής πρόθεσης, καθώς και θετικών συναισθημάτων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανατροπής που φέρνει η επιγενετική, αναφέρεται στα πανομοιότυπα δίδυμα που μοιράζονται το ίδιο ακριβώς DNA, όπου σύμφωνα με τη γενετική, θα έπρεπε να εμφανίζουν ακριβώς την ίδια γονιδιακή έκφραση και να εκδηλώνουν πάντοτε τις ίδιες ασθένειες, αλλά τώρα η επιγενετική δείχνει ότι μπορεί στο ένα να παρουσιαστεί μία γενετική ασθένεια που στο άλλο δεν θα εμφανιστεί ποτέ. Σύμφωνα μάλιστα με μία μελέτη από το Εργαστήριο Επιγενετικής για τον Καρκίνο του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στη Μαδρίτη, όπου εξετάσθηκαν 40 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων ηλικίας από 3 ως 74 ετών, απεδείχθη ότι τα δίδυμα μικρότερης ηλικίας που είχαν παρόμοιο τρόπο ζωής και πέρασαν περισσότερα χρόνια μαζί είχαν παρόμοια επιγενετική συμπεριφορά, ενώ τα δίδυμα μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως όσα είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής και είχαν περάσει λιγότερα χρόνια μαζί, παρουσίασαν πολύ διαφορετική επιγενετική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν 4 φορές μεγαλύτερη διαφορετική γονιδιακή έκφραση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι διδύμων 50 ετών, συγκριτικά με ένα ζευγάρι διδύμων 3 ετών και παρ' όλο που όλα τα δίδυμα είχαν γεννηθεί με το ίδιο DNA, εκείνα που ακολούθησαν διαφορετικό τρόπο ζωής είχαν τελείως διαφορετική γονιδιακή έκφραση. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα των νεότερων σχετικών ερευνών που δείχνουν ότι το μόριο του DNA λειτουργεί όπως ακριβώς και ένας υπολογιστής, ο οποίος μπορεί να δέχεται νέες πληροφορίες και να επαναπρογραμματίζεται. Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα και σε μία άλλη μελέτη, όπου μέσα σε 3 μόλις μήνες, μία ομάδα από 31 άνδρες, που είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, κατάφερε να ρυθμίσει θετικά 48 γονίδια, τα οποία σχετίζονταν με την καταστολή όγκων και αντίθετα να ρυθμίσουν αρνητικά 453 γονίδια, τα οποία σχετίζονταν με την ανάπτυξη όγκων, ακολουθώντας ένα εντατικό πρόγραμμα κατάλληλης διατροφής και ειδικού τρόπου ζωής.  Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν μία Σουηδική μελέτη που μελέτησε τον αριθμό των επιγενετικών αλλαγών που έγιναν κατά τη διάρκεια μιάς περιόδου 6 μηνών και πραγματοποιήθηκε σε 23 ελαφρώς υπέρβαρους άντρες, οι οποίοι μετά από την καθιστική ζωή που είχαν προηγουμένως ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα αεροβικής γυμναστικής και μετά από αυτό βρέθηκε ότι είχαν αλλάξει 7.000 γονίδια, δηλαδή σχεδόν το 30% του γωνιδώματός τους. Όλα αυτά προοιωνίζουν μία μεγάλη ανατροπή στον χώρο της υγείας και την μεγάλη ελπίδα που ανατέλλει, για τον άνθρωπο και τη ζωή του!


ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗΣ!
  • Title : ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗΣ!
  • Posted by :
  • Date : 2:25 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top