Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ





Η βάση της διατήρησης της υγείας μας είναι η ψυχο-συναισθηματική και άρα η ενεργειακή μας κατάσταση. Η ενεργειακή μας κατάσταση είναι αυτή που καθορίζει αν βρισκόμαστε προς την πλευρά της υγείας, της ευεξίας και της ευτυχίας, ή προς την πλευρά της ασθένειας, της φθοράς και της δυστυχίας.




Στην ουσία και άσχετα με την ψευδαίσθηση που έχουμε για την υλική μας ύπαρξη, είμαστε, όπως και τα πάντα άλλωστε, μόνο ενεργειακή οντότητα. Μία σύνθεση, μία "ολότητα" (σε ευθεία αναλογία μάλιστα με την Ολότητα), άπειρων ταλαντώσεων που συναποτελούν μία "συγχορδία" ταλαντώσεων: Εμάς! Εμείς, ως ταλάντωση, είμαστε υπό την επήρεια δύο αντίθετων δυνάμεων και άρα κινιόμαστε προς την μία, ή προς την άλλη κατεύθυνση. Από την μία η αντίθεση, η αποσύνδεση (από το Όλον), η έχθρα και από την άλλη η ένωση, η σύνδεση (με το Όλον) και η αγάπη, δηλαδή "το νείκος και η φιλότητα", όπως έχουν πρωτοδιατυπωθεί από τον Εμπεδοκλή. Η αρνητική κατεύθυνση μας τείνει προς την φθορά και την διάλυση και η θετική κατεύθυνση προς την ευζωία και την σωματική και πνευματική ισορροπία.
Το συμπέρασμα ένα: Κοινή αιτία πρόκλησης όλων των ασθενειών είναι η ενεργειακή ανισορροπία που προκαλείται από την νοητική - ψυχοσυναισθηματική ανισορροπία. Όταν μας διακατέχουν αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβος, ανησυχία, θυμός κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση συστέλεται, κλεινόμαστε στην ατομικότητά μας και το σώμα και το πνεύμα μας υποφέρουν. Αντίθετα όταν διακατεχόμαστε από θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα, όπως αυτοπεποίθηση, αγάπη, ευγνωμοσύνη κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση διαστέλεται, ανοιγόμαστε στην ολότητα και το σώμα και το πνεύμα μας ευτυχούν.
Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την υγεία και την ευημερία μας, οι σκέψεις μας και όλη η ύπαρξή μας να διακατέχονται από αισθήματα αγάπης και γενικώς από θετικές πεποιθήσεις και θετικά συναισθήματα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς στις ΗΠΑ, η έδρα των συναισθημάτων, η καρδιά, διαθέτει νευρικά κέντρα που είναι τόσο πολύπλοκα και ενεργά, ώστε αποτελούν από μόνα τους έναν «εγκέφαλο» που ονομάζεται «μίνι-εγκέφαλος». Επί πλέον σήμερα γνωρίζουμε, ότι η καρδιά περιέχει κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, δύο νευροδιαβιβαστές πολύ σημαντικούς για την υγεία και την ευτυχία μας και επίσης ότι η καρδιά παράγει προγεστερόνη, την «ορμόνη του έρωτα και της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο. Έτσι τεκμηριώνεται η δύναμη των θετικών συναισθημάτων στη ζωή μας.

ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
  • Title : ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
  • Posted by :
  • Date : 3:34 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top