Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, ΗΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ




Είναι ευρέως γνωστό ότι ο πανίσχυρος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ο περίφημος FDA, αφ' ενός είναι εξαιρετικά αυστηρός στην έγκριση κάθε είδους θεραπειών και αφ' ετέρου πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληψία υπέρ των φαρμακευτικών εταιριών, όπως και για την έντονη πολεμική που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων. Έτσι το να έχει ήδη εγκριθεί μία συσκευή παλμικής ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας-βιοσυντονισμού για τη θεραπεία μιάς από τις χειρότερες μορφές καρκίνου (γλοιοβλαστώματος του εγκεφάλου) σημαίνει ήδη πάρα πολλά και σηματοδοτεί ποιό είναι το μέλλον στον τομέα της θεραπείας, δεδομένων των μεγάλων αδιεξόδων στον χώρο της υγείας.



Συγκεκριμένα ο FDA, εδώ και κάποια χρόνια, έχει προβεί σε μερική άρση των απαγορεύσεων για δοκιμές συσκευών ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας-βιοσυντονισμού για την καταπολέμηση του καρκίνου και, ήδη, μία από αυτές έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνου στον εγκέφαλο. Εφευρέτης της συσκευής είναι ο Δρ Γιοράμ Παλτί καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής του Technion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα. Η συσκευή αυτή είναι φορητή και η θεραπεία  που γίνεται, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, δεν έχει την παραμικρή από τις τοξικότατες παρενέργειες της χημειοθεραπείας, ή άλλου είδους παρενέργειες. Τα κλινικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας από ένα δείγμα 237 τυχαία επιλεγμένων ασθενών έδειξαν ότι -σε σύγκριση με αυτούς που υποβάλονταν σε χημειοθεραπεία- η επιβίωση τους αυξήθηκε δραματικά, με άριστη ποιότητα ζωής και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Επίσης οι αξονικές τομογραφίες του εγκεφάλου έδειξαν δραματική μείωση του όγκου και αυτό παρά το ότι η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι ίσως η επιθετικότερη μορφή καρκίνου. Παράλληλα και εκτός από αυτήν την επιτυχή κλινική δοκιμή, προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού και έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία, των οποίων αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ προγραμματίζονται ήδη στην Αμερική έρευνες για τη θεραπεία και άλλων μορφών όγκων. Στην επίσημη ιστοσελίδα των ΗΠΑ, όπου αναφέρονται οι κλινικές δοκιμές, υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά έγγραφα για τις συγκεκριμένες έρευνες (http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409), που γίνονται ήδη από το 2004. Επίσης, ανάλογες επιτυχείς επαναλήψεις των ερευνών αυτών έγιναν και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2011, από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg, στη Σουηδία (http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/137369.pdf).
Αντίστοιχα και εδώ στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες-ερευνητές που παραμένουν δυστυχώς άγνωστοι στη ντόπια επιστημονική κοινότητα και στο ευρύ κοινό και αυτό συμβαίνει παρά το ότι βρίσκονται στη διεθνή πρωτοπορία. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά  την ομάδα του καθηγητή Α. Ευαγγέλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχει στο ενεργητικό της αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις θεραπευτικές επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μεταξύ των οποίων και στον καρκίνο ("International edition of Hellenic Journal of Nuclear Medicine", "Bioelectromagnetic"). Αντίστοιχες επιτυχίες με ανάλογες έρευνες και εφαρμογές έχουν και άλλοι εξ' ίσου αξιόλογοι Έλληνες επιστήμονες, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θράκης Δρ Φ. Άνινος, αλλά και ο πρωτοπόρος ερευνητής Δρ. Παναγιώτης Παππάς, ο οποίος με τη συσκευή του "ΡΑΡΙΜΙ" έχει, ήδη, από τη δεκαετία του ’90 αλλάξει ριζικά ολόκληρη την εικόνα της θεραπευτικής διεθνώς και έχει θεμελιώσει την ηλεκτρομαγνητική θεραπεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλόκληρο τον κόσμο.


Σχετικές αναφορές:

1) http://clinicaltrials.gov
2) http://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf10/p100034a.pdf  



ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, ΗΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
  • Title : ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, ΗΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
  • Posted by :
  • Date : 3:03 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, ΗΔΗ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top