Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!




Το "πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος" ολοκληρώθηκε το 2003 και τότε ήταν που άρχισε το "πρόγραμμα ανθρώπινου επιγονιδιώματος". 'Οταν αυτό ολοκληρωθεί, πολλοί πιστεύουν ότι το "πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος" θα μοιάζει με σχολική εργασία παιδιών του Μεσσαίωνα!




Αυτή η νέα επιστήμη, η επιστήμη της επιγενετικής, που αφορά τη μελέτη των τρόπων που εξωτερικοί παράγοντες  επηρεάζουν το DNA και επιφέρουν αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση, φαίνεται να φέρνει μία μεγάλη ανατροπή στον χώρο των επιστημών της υγείας, αφού ακόμη και τα βλαστοκύτταρα, καθώς και το DNA, όπως φαίνεται από διάφορες έρευνες, μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, θετικών νοητικών καταστάσεων, θετικής πρόθεσης, καθώς και θετικών συναισθημάτων.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανατροπής που φέρνει η επιγενετική, αναφέρεται στα πανομοιότυπα δίδυμα που μοιράζονται το ίδιο ακριβώς DNA, όπου σύμφωνα με τη γενετική, θα έπρεπε να εμφανίζουν ακριβώς την ίδια γονιδιακή έκφραση και να εκδηλώνουν πάντοτε τις ίδιες ασθένειες, αλλά τώρα η επιγενετική δείχνει ότι μπορεί στο ένα να παρουσιαστεί μία γενετική ασθένεια που στο άλλο δεν θα εμφανιστεί ποτέ. Σύμφωνα μάλιστα με μία μελέτη από το Εργαστήριο Επιγενετικής για τον Καρκίνο του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στη Μαδρίτη, όπου εξετάσθηκαν 40 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων ηλικίας από 3 ως 74 ετών, απεδείχθη ότι τα δίδυμα μικρότερης ηλικίας που είχαν παρόμοιο τρόπο ζωής και πέρασαν περισσότερα χρόνια μαζί είχαν παρόμοια επιγενετική συμπεριφορά, ενώ τα δίδυμα μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως όσα είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής και είχαν περάσει λιγότερα χρόνια μαζί, παρουσίασαν πολύ διαφορετική επιγενετική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν 4 φορές μεγαλύτερη διαφορετική γονιδιακή έκφραση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι διδύμων 50 ετών, συγκριτικά με ένα ζευγάρι διδύμων 3 ετών και παρ' όλο που όλα τα δίδυμα είχαν γεννηθεί με το ίδιο DNA, εκείνα που ακολούθησαν διαφορετικό τρόπο ζωής είχαν τελείως διαφορετική γονιδιακή έκφραση. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα των νεώτερων σχετικών ερευνών που δείχνουν ότι το μόριο του DNA λειτουργεί όπως ακριβώς και ένας υπολογιστής, ο οποίος μπορεί να δέχεται νέες πληροφορίες και να επαναπρογραμματίζεται.
Ανάλογα ήσαν τα αποτελέσματα και σε μία άλλη μελέτη, όπου μέσα σε 3 μόλις μήνες, μία ομάδα από 31 άνδρες, που είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, κατάφερε να ρυθμίσει θετικά 48 γονίδια, τα οποία σχετίζονταν με την καταστολή όγκων και αντίθετα να ρυθμίσουν αρνητικά 453 γονίδια, τα οποία σχετίζονταν με την ανάπτυξη όγκων, ακολουθώντας ένα εντατικό πρόγραμμα κατάλληλης διατροφής και ειδικού τρόπου ζωής.  Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν μία Σουηδική μελέτη που μελέτησε τον αριθμό των επιγενετικών αλλαγών που έγιναν κατά τη διάρκεια μιάς περιόδου 6 μηνών και πραγματοποιήθηκε σε 23 ελαφρώς υπέρβαρους άντρες, οι οποίοι μετά από την καθιστική ζωή που είχαν προηγουμένως ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα αεροβικής γυμναστικής και μετά από αυτό βρέθηκε ότι είχαν αλλάξει 7.000 γονίδια, δηλαδή σχεδόν το 30% του γωνιδώματός τους. Όλα αυτά προοιωνίζουν μία μεγάλη ανατροπή στον χώρο της υγείας και την μεγάλη ελπίδα που ανατέλλει, για τον άνθρωπο και τη ζωή του!



ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top