Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΣΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ;



Ανάλογα με τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο και το πόσο γρήγορα αποκαθίστανται, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που έχουν σταθερά και επαρκή επίπεδα και σε αυτούς που δεν έχουν. Οι πρώτοι είναι αυτοί που έχουν άνεση στην επικοινωνία και στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους και γενικώς είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι και οι άλλοι είναι αυτοί που δεν επικοινωνούν εύκολα, βιώνουν επαναλαμβανόμενα δυσάρεστα συναισθήματα, όπως απογοήτευσης, φόβου, θλίψης και πανικού και γενικώς δυστυχούν στη ζωή τους.



Η ρύθμιση και η αυξομείωση της σεροτονίνης μέσα στον εγκέφαλο, χωρίζει τους ανθρώπους σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Σε αυτούς που η ρύθμιση γίνεται σωστά και είναι επαρκής για τους μηχανισμούς που αυτή υπηρετεί και σε αυτούς που γίνεται λανθασμένα και είναι ανεπαρκής. Οι άνθρωποι που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, έχουν γενικώς έλλειμα επικοινωνίας, δεν έχουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, απογοητεύονται εύκολα και κυρίως καταβάλλονται από φόβο και πανικό. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι είμαστε κάτω από τον έλεγχο του κατώτερου (πρωτόγονου) εγκεφάλου, που είναι βασικά ίδιος σε όλα τα ζώα και μας καθοδηγεί με σκοπό τρεις κυρίως αναγκαιότητες, άκρως απαραίτητες για την επιβίωσή μας: Την αυτοσυντήρηση, την ασφάλεια και την αναπαραγωγή. Αυτές ακριβώς οι λειτουργίες ρυθμίζονται από την αυξομείωση δύο νευροδιαβιβαστών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης. Η ντοπαμίνη μας κινητοποιεί στην κατεύθυνση του να βρούμε τροφή, να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας και την αναπαραγωγή, που εξασφαλίζει και την διαιώνιση του είδους μας. Όταν αισθανόμαστε πλήρεις, ασφαλείς και ικανοποιημένοι, τότε εκκρίνεται η σεροτονίνη. Η σεροτονίνη αναστέλει τη δράση της ντοπαμίνης, απενεργοποιώντας την πρωτόγονη κινητοποίησή μας, για να ικανοποιήσουμε τις πρωταρχικές ανάγκες μας της επιβίωσης και της αναπαραγωγής και έτσι γίνεται κατανοητό, ότι για το πόσο "καλά" αισθανόμαστε, όλα εξαρτώνται από τη ισορροπία της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.
Αν θελήσουμε να το αποδώσουμε, αυτό που συμβαίνει, πιό περιγραφικά, οι άνθρωποι με χαμηλή σεροτονίνη μοιάζουν με την μύγα και οι άνθρωποι με υψηλή σεροτονίνη με την μέλισσα. Η μύγα έχει την ιδιότητα να πηγαίνει και να κάθεται σε ότι βρώμικο υπάρχει, όπως για παράδειγμα, αν ένα περιβόλι είναι γεμάτο λουλούδια και σε μια άκρη του περιβολιού υπάρχει βρωμιά, τότε η μύγα θα πετάξει πάνω από όλα τα λουλούδια, αδιαφορώντας γι' αυτά και θα πάει να καθίσει στην ακαθαρσία. Έτσι λοιπόν και οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας, έχουν μάθει να σκέφτονται και να ψάχνουν να βρουν ότι κακό και αρνητικό υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας να σταθούν στο καλό και το θετικό. Η άλλη κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με την μέλισσα, που έχει σαν ιδιότητα, να βρίσκει και να κάθεται σε ότι καλό και γλυκό υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν  υψηλή σεροτονίνη και έτσι είναι αυτοί που διακατέχονται από θετικές σκέψεις, σκέφτονται και βλέπουν μόνο τα καλά, αγνοώντας τα κακά και με αυτόν τον τρόπο βιώνουν στην ζωή τους ευτυχία και επιτυχία.
Αυτό που έχουμε πρωτίστως να κάνουμε όλοι μας είναι να προσανατολιστούμε θετικά, αντί να υπομένουμε το περιττό άγχος και το στρες. Να διαλέγουμε να κάνουμε παρέα ανθρώπους με θετική αύρα, να καταπολεμούμε τα αρνητικά συναισθήματα, να κάνουμε θετικές σκέψεις, να επικεντρώνουμε τους εαυτούς μας σε θετικούς στόχους και να αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε τους αγαθούς σκοπούς μας. Επικουρικά βοηθούμε τον οργανισμό μας διατροφικά και με συμπληρώματα διατροφής για την επίτευξη υψηλών επιπέδων σεροτονίνης, που να έχουν διάρκεια.
Ο βιοσυντονισμός μπορεί να αποδειχθεί και εδώ ένα εξαιρετικό εργαλείο για την διατήρηση και την ανάταξη της υγείας μας, αφού με την εφαρμογή της ειδικής προς τούτο ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της σεροτονίνης με τα ανάλογα βέβαια ευεργετικά αποτελέσματα. Η "μαγική" συχνότητα βιοσυντονισμού για την αύξηση και την διατήρηση της σεροτονίνης είναι: 17,5 Hz.


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία
Καλέστε τώρα στο +30.6932 256 284 ή
Στείλτε e-mail στο viosyn.gr@gmail.com

 

Για μεταφορά στο site της εταιρείας BIOMEDIS, προκειμένου να ενημερωθείτε και να αγοράσετε απ' ευθείας συσκευές βιοσυντονισμού ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: E-SHOP BIOMEDIS
 
ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΣΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ;
  • Title : ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΣΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ;
  • Posted by :
  • Date : 2:47 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΣΤΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ; Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top