Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!






Δυστυχώς, συνηθίζουμε να αγνοούμε την τεράστια δύναμη που έχει η ψυχή μας στο να επηρεάζει σε βαθύ κυτταρικό επίπεδο το σώμα μας, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη επιστήμη έχει αρχίσει να μελετά και να καταννοεί την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.

 


Έχει αποδειχθεί πλέον, ότι ανάλογα με τις σκέψεις μας, τα κύτταρά μας δέχονται τα ανάλογα μηνύματα-εντολές. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που βρίσκεται συνεχώς σε στρες, ή είναι μόνιμα δυστυχισμένος, το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα, γιατί ο άνθρωπος με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να επιτίθεται στα ίδια τα κύτταρά του και να τα πολεμάει με τον χειρότερο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα όπου ο οργανισμός στρέφεται εναντίον του εαυτού του και τον καταπολεμά. Ας θυμηθούμε επίσης εδώ, πόσο δίκιο είχε ο Ιπποκράτης, ο οποίος έλεγε ότι κάθε νόσημα ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα, και γι' αυτό πρέπει και η θεραπεία να ξεκινάει πρώτα από την ψυχή.
Σήμερα πιά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό που θεωρούμε κληρονομικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ψυχική επίδραση των γονέων στα παιδιά και έτσι ο αρνητικός ψυχισμός των γονέων δημιουργεί την ανάλογη επιβάρυνση στα παιδιά τους την οποία και κουβαλούν ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή τους. Επίσης το άγχος, οι φόβοι και οι αρνητικές σκέψεις  μας επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό αρνητικά, ώστε να έχουμε μόνιμα το αίσθημα της ανασφάλειας και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά, πράγμα που τελικά επιβεβαιώνεται. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που δημιουργούμε το κακό στον εαυτό μας και ιδιαίτερα στο να πάθουμε αυτό ακριβώς που φοβόμαστε.
Ο αρνητισμός μας καθηλώνει, μας υποβιβάζει και μας αποφορτίζει σε ενεργειακό επίπεδο, έτσι ώστε να δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον, όταν αυτό παρατείνεται για πολύ καιρό, για την ανάπτυξη όλων των οργανικών νοσημάτων. Σήμερα διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, όπως είναι ο βιοσυντονισμός, ή η ηχοθεραπευτική μέθοδος Peter Hess παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορα θεωρούμενα "ανίατα" νοσήματα, επειδή ακριβώς κατατείνουν στην αποκατάσταση αυτού ακριβώς του διαταραγμένου ενεργειακού υποβάθρου που είναι η απαρχή όλων των νοσημάτων.


Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top