Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

"ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ": ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ!



Εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, ο προσωκρατικός φιλόσοφος Παρμενίδης περιέγραφε εμάς, το σύμπαν και ότι υπάρχει, μέσα από τη λιτή, αλλά και πολύ περιεκτική σε νόημα,  δύναμη των τριών λέξεων: "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ".



Εδώ και δεκαετίες, ήδη από την εποχή του Αϊνστάιν, υπάρχει μια διαρκής αναζήτηση, στον χώρο των επιστημών, για μία ενοποιημένη "θεωρία των πάντων", που να μπορεί να περιγράψει και να καλύψει, ως θεμελιακή αρχή, τα πάντα στον επιστητό και μη επιστητό κόσμο. Αυτό φαίνεται σήμερα να πραγματώνεται, μέσα από τις σύγχρονες φυσικές επιστήμες, αφού οδηγεί όλο και περισσότερους αναζητητές της αλήθειας, να κατευθύνονται στη λεγόμενη "θεωρία των χορδών".
Η θεωρία των χορδών μας παρέχει ένα μοναδικό πλαίσιο ερμηνείας, που είναι ικανό να ενσωματώσει όλες τις δυνάμεις και κάθε μορφή ύλης, διατυπώνοντας την αρχή ότι σε πρωτογενές υποατομικό επίπεδο όλα αποτελούνται από συνδυασμούς ιδεατών παλλόμενων χορδών, δηλαδή ταλαντώσεων. Πριν από τη θεωρία των χορδών οι φυσικοί πίστευαν ότι τα θεμελιώδη δομικά συστατικά της ύλης ήταν απλώς σημεία στο χώρο, αλλά με τη θεωρία των χορδών διατυπώθηκε η άποψη, ότι αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε σημεία στο χώρο, είναι στη πραγματικότητα παλλόμενες ίνες ενέργειας. Έτσι, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, όπως οι χορδές ενός έγχορδου μουσικού οργάνου πάλλονται και δημιουργούν τις νότες, οι οποίες με τη σειρά τους με κατάλληλους συνδυασμούς φτιάχνουν τη μουσική, έτσι και οι υπερκόσμιες αυτές χορδές ταλαντώνονται σε διάφορες συχνότητες φτιάχνοντας όλα τα σωματίδια της ύλης και αυτά συνδυαζόμενα κατάλληλα δημιουργούν την ύλη όπως τη γνωρίζουμε.
Η θεωρία των χορδών δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι παρατηρούμενες ιδιότητες των σωματιδίων, αντανακλούν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πάλλεται μία χορδή. Έτσι, στη θεωρία των χορδών οι σωματιδιακές ιδιότητες,  αντί να συνιστούν ένα σύνολο χαοτικών πειραματικών δεδομένων, είναι απλά η εκδήλωση μιάς και μόνης φυσικής ιδιότητάς τους, που είναι ο τρόπος ταλάντωσης των θεμελιωδών χορδών. Η ίδια ακριβώς ιδέα εφαρμόζεται και στις δυνάμεις της φύσης σε ενεργειακό επίπεδο, όπου τα "κβάντουμ" ενέργειας σχετίζονται επίσης με ορισμένους τρόπους ταλάντωσης των χορδών, και συνεπώς τα πάντα, δηλαδή κάθε μορφή ύλης και ενέργειας, ενοποιούνται εντασσόμενα στην κατηγορία των μικροσκοπικών χορδών που ταλαντώνονται. Έτσι, μπορούμε να πούμε, ότι όλα στη βαθύτερη ουσία τους είναι μόνο ταλαντώσεις!


Δείτε τα παρακάτω σχετικά βίντεο:




"ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ": ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ": ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top