Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΜΑΣ!




Είμαστε κυριολεκτικά βυθισμένοι μέσα σε μια απέραντη και εξαιρετικά τοξική "θάλασσα" ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα, φαίνεται οτι ο μεγαλύτερος καταστροφέας των σύγχρονων ανθρώπων είναι η ιδιαίτερα επιβλαβής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον μας, με κύριους εκφραστές της, αφ' ενός την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων, όπως την προερχόμενη από τα καλώδια, τους μετασχηματιστές, τις ηλεκτρικές συσκευές, τις λυχνίες (ιδιαίτερα αυτές της εξοικονόμησης ενέργειας) κλπ. και αφ' ετέρου την προερχόμενη από την εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων, όπως από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα ασύρματα τηλέφωνα, τα μόντεμ, τα Wi-Fi κλπ.




Είναι πολλά τα στοιχεία και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, όπως και διεθνή επιστημονικά "φόρουμ", που καταδεικνύουν την τεράστια βλαπτικότητα της ακτινοβολίας που είμαστε εκτεθειμένοι όλοι εμείς που ζούμε στις σημερινές κοινωνίες. Σταχυολογούμε μερικά από αυτά:

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το μέγεθος όλων των δεδομένων που υπάρχουν και δείχνουν ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που ισχύουν διεθνώς, επηρεάζει δραστικά την ανθρώπινη βιολογία και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών.» Διεθνές Επιστημονικό Ψήφισμα του Porto Alegre, 2009. Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (IECEM). (Πηγή: hicems.eu/docs/resolutions/Porto_Alegre_Resolution.pdf )

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση των σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων, όπως προβλήματα μάθησης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς, ακραίες διακυμάνσεις στην πίεση που δύσκολα ρυθμίζονται με φάρμακα, καρδιακές προσβολές σε όλο και πιο μικρές ηλικίες, εκφυλιστικές ασθένειες και βλάβες του εγκεφάλου (όπως το Αλτσχάϊμερ και η επιληψία), νεοπλάσματα (όπως λευχαιμία και όγκοι στον εγκέφαλο) και μια σειρά συμπτωμάτων που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως ψυχοσωματικά (όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, χρόνια εξάντληση, αϋπνία, βουητό στα αυτιά, μυϊκοί πόνοι κλπ.)
Η όλο και μεγαλύτερη διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών στους χώρους εργασίας και τα σπίτια προκαλεί αδιάκοπο στρες και επιπλέον παρεμποδίζει την αποκατάσταση της διαταραγμένης υγείας.
Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές.
Έχει ξεκάθαρα παρατηρηθεί η σύνδεση των ασθενειών με περιπτώσεις γειτονικής εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου, εγκατάστασης ασύρματου τηλεφώνου κλπ.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χρόνιες ασθένειες να βελτιώνονται, ή να θεραπεύονται σε σύντομο χρόνο μετά την μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο περιβάλλον του ασθενούς.» The Freiburger Appeal - Ψήφισμα της Ένωσης Περιβαλλοντικής Ιατρικής Γερμανίας (IGUMED). (Πηγή:  www.laleva.cc/environment/freiburger_appeal.html )

«Τα ισχύοντα όρια ασφαλείας είναι ανεπαρκή και καλούμε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα προφύλαξης, μέχρι να αναπτυχθούν με επάρκεια τα βιολογικά όρια για την προστασία του πληθυσμού, όχι μόνο από την απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από το κεφάλι, αλλά και από τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη βιοχημεία, την φυσιολογία και τους ηλεκτρικούς βιορυθμούς.» Ψήφισμα της Βενετίας, 2008, Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (IECEM). (Πηγή: http://www.icems.eu/resolution.htm )

«Πενήντα χρόνια πριν, ήταν αδύνατο να μετρήσουμε 10 pW/cm2 στην περιοχή συχνοτήτων 100KHz- 300 GHz, αλλά σήμερα καταγράφονται τιμές έως και 100 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερες.
Σύμφωνα με ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επιδημιολογικών και πειραματικών ερευνών, ακόμη και η ελάχιστη έκθεση σε μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου, προκαλεί την εκδήλωση νευρικών διαταραχών, καθώς και την απορύθμιση των 24ωρων βιολογικών ρυθμών και γενικώς φαίνεται ικανή να επηρεάσει ιδιαίτερα τους αναπτυσσόμενους οργανισμούς.
Τα αποτελέσματα πολλών in vivo και in vitro ερευνών δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι μηχανισμοί που προκαλούν τέτοιες δυσλειτουργίες και ασθένειες, εντοπίζονται στην κυτταρική μεμβράνη και εκτός των άλλων, οδηγούν στην διακοπή της έκκρισης μελατονίνης και σε κάποιες άλλες διαδικασίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου.» Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα Β3-0280.
«Έρευνες σε κυτταρικό επίπεδο αποδεικνύουν ότι η έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες, σε επίπεδα πολύ μικρότερα από τα σημερινά «όρια ασφαλείας», οδηγούν σε διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, πονοκέφαλο, μειωμένη ικανότητα μάθησης, αποβολές εγκυμοσύνης, πρόωρη παιδική θνησιμότητα, συγγενείς διαμαρτίες, λευχαιμία, καρκίνους (όπως του εγκέφαλου, του στήθους και των όρχεων), ενώ οι εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία γονείς αποκτούν παιδιά με μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων του κεντρικού νευρικού συστήματος και άλλων προβλημάτων υγείας.
Το πρόβλημα είναι ότι παρά τις τόσες έρευνες που δείχνουν αρνητικές βιολογικές επιπτώσεις, υπάρχει μια ενορχηστρωμένη αντίδραση, για να αγνοηθούν και να δυσφημιστούν αυτοί που τις πρεσβεύουν. Οι μελέτες αυτές δεν είναι ευρύτερα γνωστές στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες εμπιστεύονται οργανισμούς που θεωρητικά είναι έμπιστοι αλλά ηθελημένα παρουσιάζουν ελλιπώς τις δημοσιευμένες μελέτες. Το γεγονός αυτό συνεχίζει να καθυστερεί την λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, διατηρώντας την μη αποδεδειγμένη υπόθεση ότι η θέρμανση των ιστών είναι η μόνη επίδραση.» Δρ. Neil Cherry, Πανεπιστήμιο Lincoln Νέας Ζηλανδίας. (Πηγή: Actual or potential effects of ELF and RF/MW radiation on enhancing violence and homicide, and accelerating aging of human, animal or plant cells. Dr Neil Cherry Associate Professor of Environmental Health Lincoln University New Zealand, neilcherry.com/documents/90_s8_EMR_and_Aging_and_violence.pdf)

«Νέες έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι μάστιγες που έπληξαν τον άνθρωπο τον 20ο-21ο αιώνα, όπως η παιδική λευχαιμία, ο καρκίνος του στήθους, το κακόηθες μελάνωμα και το άσθμα μπορούν να συνδεθούν με την χρήση του ηλεκτρισμού.» Δρ. Samuel Milham, Ιατρικός ερευνητής εργασιακής επιδημιολογίας. (Πηγή:  http://electromagnetichealth.org/quotes-from-experts/ )

«Με βάση τα ισχύοντα επιστημονικά στοιχεία, πολλοί ειδικοί στην δημόσια υγεία πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια επιδημία καρκίνων στο μέλλον, λόγω της ανεξέλεγκτης χρήσης κινητών τηλεφώνων και της αυξημένης έκθεσης του κοινού στα δίκτυα Wi-Fi και τις άλλες ασύρματες τεχνολογίες.» Δρ. David Carpenter, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Albany της Νέας Υόρκης. (Πηγή:  http://electromagnetichealth.org/quotes-from-experts/ )

«Οι γιατροί της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιβαλλοντικής Ιατρικής (ΑΑΕΜ) αναγνωρίζουν ότι οι ασθενείς επηρεάζονται αρνητικά από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων και ραδιοσυχνοτήτων και γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Συνιστούν, λοιπόν, στους συναδέλφους τος να λαμβάνουν υπόψη τους την ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση των ασθενών στην διάγνωση και θεραπεία τους, καθώς και στην εξέλιξη της νόσου τους.
Διπλές τυφλές μελέτες, ελεγχόμενές με εικονικά φάρμακα, έδειξαν ότι ιατρικές παθήσεις και αναπηρίες που θα ωφεληθούν περισσότερο από την αποφυγή της έκθεσης σε ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων και ραδιοσυχνοτήτων είναι, εκτός των άλλων, διάφορες ψυχικές και νευρολογικές παθήσεις, όπως οι παραισθησίες, οι κεφαλαλγίες, η ζάλη και η κατάθλιψη, διάφορες διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος, όπως τα μυικά άλγη και οι επώδυνες μυικές συσπάσεις, διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως οι αρρυθμίες, διάφορες πνευμονικές παθήσεις, όπως η δύσπνοια, διάφορες γαστρεντερικές παθήσεις, όπως η ναυτία και το ρέψιμο, διάφορες δερματικές, δυσλειτουργίες του αυτόνομου νευρικού συστήματος κ. α. Επίσης πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει τις επιβλαβείς βιολογικές επιδράσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε διάφορα νοσήματα και κυρίως στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες (νόσος του Parkinson, νόσος Alzheimer, και Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση), στις νευρολογικές παθήσεις (πονοκέφαλοι, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ζάλη, δυσλειτουργία αυτόνομου νευρικού συστήματος, μειωμένη μνήμη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, άγχος, οπτική διαταραχή), στις εμβρυϊκές ανωμαλίες και τις ανωμαλίες της εγκυμοσύνης, στις γενετικές ανωμαλίες και τον καρκίνο, στις ηπατικές ασθένειες και στις ασθένειες του ουροποιογεννητικού συστήματος.» Ανακοίνωση Αμερικανικής Ακαδημίας Περιβαλλοντικής Ιατρικής (ΑΑΕΜ). (Πηγή: aaemonline.org/AAEMEMFmedicalconditions.pdf)

«Χιλιάδες επιστημονικές μελέτες, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, δείχνουν σοβαρές βιολογικές επιδράσεις και βλάβες στην υγεία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία  χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων. Οι μελέτες αυτές αναφέρουν βλάβες στα γονίδια και στο DNA μονής και διπλής έλικος, καθώς και απώλεια της ικανότητας επιδιόρθωσης του DNA στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, μείωση των ουσιών που μας απαλλάσουν από τις ελεύθερες ρίζες (κυρίως της μελατονίνης), νευροτοξικότητα, καρκινογένεση, βλάβη στην μορφολογία και λειτουργία του σπέρματος και επιπτώσεις στην συμπεριφορά και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων.
Η πλειοψηφία των νεότερων ερευνών επιβεβαιώνει τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία. Από το 2007 έως το 2012 που ανανεώθηκε η BioInitiative Report υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για τις επιπτώσεις υγείας, σε ένα ευρύτερο φάσμα μελετών. Νέες έρευνες αναφέρονται στα θέματα της γονιμότητας και της αναπαραγωγής, όπως στις δυσμενείς επιπτώσεις στα έμβρυα και τα νεογνά, στα προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών και στις διάφορες νευρολογικές βλάβες. Υπάρχουν περισσότερες μελέτες για τα κινητά τηλέφωνα και τους σταθμούς βάσης, με μακρύτερες περιόδους δοκιμών, που δείχνουν την συμμετοχή τους στις γενετικές ανωμαλίες και επιβεβαιώνουν τον αυξημένο κίνδυνο από την χρήση τους στον καρκίνο του εγκεφάλου. Επίσης υπάρχουν πολλές μελέτες που αναφέρουν επιπτώσεις από την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου (ακόμη και σε κατάσταση αναμονής), τα ασύρματα laptop, την χρήση κινητού τηλεφώνου από τις μητέρες και την βλαπτική του επίδραση στην εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και περισσότερες αποδείξεις ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός και η μνήμη βρίσκονται σε κίνδυνο από την χρήση κινητού τηλεφώνου.
Συγκεκριμένα στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το 2007 έως το 2012, για την βλαπτική επίδραση στον άνθρωπο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, καταγράφονται τα εξής:
  • Νευρολογικές επιπτώσεις στο 93% των σχετικών ερευνών.
  • Γονιδιακές επιπτώσεις στο 81% των σχετικών ερευνών.
  • Μείωση της παραγωγής της μελατονίνης στο 85% των σχετικών ερευνών.
  • Σύνδεση με την πρόκληση Αλτσχάϊμερ στο 75% των σχετικών ερευνών.
  • Επιπτώσεις στην γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία των απογόνων.
  • Επιπτώσεις στα έμβρυα, τα νεογέννητα και τα παιδιά, ως ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου, για την υπερκινητικότητα, τις μαθησιακές διαταραχές και τα προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο. Σχετική μελέτη δείχνει χαρακτηριστικά, ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν 25% περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, 35% περισσότερη υπερκινητικότητα και 49% περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς (Divan et al., 2008).
  • Επίπτωση στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (blood brain barrier), που εμποδίζει την ροή των τοξινών, ή των βλαπτικών ουσιών  στον ευαίσθητο εγκεφαλικό ιστό, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη.
  • Άυξηση του κινδύνου για καρκίνο του εγκεφάλου.
  • Άυξηση της παραγωγής των πρωτεϊνών του στρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία διεγείρουν τις πρωτεΐνες του στρες και αποτελεί ένδειξη ότι τα κύτταρα αντιδρούν έτσι, γιατί δέχονται επίθεση.
  • Βλαπτική επίδραση στο μόριο του DNA.
  • Επιπτώσεις στον συγχρονισμό της δραστηριότητας των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα τον αποσυγχρονισμό της νευρωνικής δραστηριότητας που ρυθμίζει κρίσιμες λειτουργίες και τους διάφορους ρυθμούς του οργανισμού, όπως του εγκεφάλου, της καρδιάς και του εντέρου και τους κιρκάδιους ρυθμούς που καθορίζουν τους κύκλους ύπνου και ορμονών.
  • Επίδραση στο σώμα ανάλογη των τοξικών ουσιών, όπως τα βαρέα μέταλλα, οι οργανικές χημικές ουσίες και τα φυτοφάρμακα, που μπορούν να δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, να παράγουν πρωτεΐνες του στρες και να προκαλούν έμμεση βλάβη στο DNA.» 
Έκθεση BioInitiative Report 2012 (Πηγή: http://www.bioinitiative.org)
     
     

Είμαστε σε θέση να σας υποδείξουμε τον πιο αποτελεσματικό, τον πιο πρακτικό και πιο προσιτό τρόπο

προστασίας από την βλαπτική επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284, ή γράψτε μας στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com



Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top