Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!





Αν επισκεφθείτε έναν γιατρό και σας πει ότι θα πεθάνετε σε έξι μήνες και το μυαλό σας το πιστέψει, το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνετε σε έξι μήνες. Αυτή η διαδικασία, κατά την οποία το σώμα μας υπακούει στην πεποίθηση που δημιουργείται μέσα μας, με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση μιας αρνητικής σκέψης, λέγεται "υποβολή nocebo", και λειτουργεί αντίθετα από το placebo, όπου μια θετική σκέψη έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα και δρα σαν εικονικό φάρμακο.



Είναι απόλυτα γνωστό ότι η υγεία του σώματός μας επηρεάζεται καθημερινά από τις σκέψεις, που συνηθίζουμε να κάνουμε και όχι από τα γονίδιά μας ή άλλες σωματικές προδιαγραφές που φέρουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζοντας την αντίληψή μας, το μυαλό μας μπορεί να αλλάξει την δραστηριότητα των γονιδίων μας και επειδή τα προγράμματα των γονιδίων μας βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων μας, μπορούμε να ξαναγράψουμε τα γενετικά προγράμματά μας αλλάζοντας έτσι την χημεία του σώματός μας.
Η νοητική μας οντότητα και άρα εμείς σαν συνολική ύπαρξη, αποτελείται από δύο κομμάτια, το υποσυνείδητο και το συνειδητό.  Το υποσυνείδητο είναι το πιο αρχέγονο και πιο εδραιωμένο κομμάτι του εαυτού μας και παίζει τον βασικό ρόλο για όποια απόφαση ή ενέργειά μας. Άλλωστε κατά τον Καρλ Γιουνγκ, το υποσυνείδητο είναι η μητέρα του συνειδητού. Για να το προσδιορίσουμε αυτό καλύτερα, πρέπει να πούμε, ότι το υποσυνείδητο είναι πολύ πιο ισχυρό από τον συνειδητό νου και ελέγχει κατά το 95% την ζωή μας! Αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητο είναι ένας χώρος οργανωμένος με βάση τις αρχέγονες δομές της ανθρωπότητας, δηλαδή τα πρότυπα του συλλογικού ασυνείδητου. Επιπλέον εκεί καταγράφονται συνεχώς όλες οι απωθημένες οδυνηρές σκέψεις, εμπειρίες, συναισθήματα και παραστάσεις και έτσι επηρεάζουν καθοριστικά την ατομική δραστηριότητα του κάθε ανθρώπου.
Στο παράδειγμα που φέραμε αρχικά, ότι αν σας πουν ότι θα πεθάνετε και το πιστέψετε, τελικά θα συμβεί, γίνεται φανερή η δεσπόζουσα επενέργεια του υποσυνείδητου στην ίδια σας την ζωή. Συγκεκριμένα σε αυτήν την περίπτωση, ο συνειδητός νους σας δεν θέλει να πεθάνει, ο υποσυνείδητος νους σας, όμως, επηρεασμένος από την γνωμάτευση του γιατρού πιστεύει ότι θα πεθάνει και έτσι κινητοποιεί τις χημικές αντιδράσεις που παράγονται στο σώμα, μέσω των χημικών ερεθισμάτων του εγκεφάλου, επιβάλλοντας στο σώμα σας να υπακούσει στην πεποίθηση που έχει κυριαρχήσει, δηλαδή ότι θα πεθάνετε και βέβαια η δυναμική αυτής της διαδικασίας είναι τέτοια που μπορεί να σας οδηγήσει στον θάνατο.



Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top