Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΝΟΣΗΜΑ




Ο Λύκος είναι ένα χρόνιο συστηματικό, φλεγμονώδες και αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο (όπως και όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα) παρουσιάζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Η φλεγμονή που προκύπτει μπορεί να επηρεάσει διάφορα όργανα του πάσχοντος, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων, του δέρματος, των νεφρών, του αίματος, του εγκεφάλου, της καρδιάς και των πνευμόνων. Με δεδομένο ότι δύσκολα τίθεται η διάγνωσή του, λόγω της ομοιότητας με άλλες ασθένειες και της ποικιλίας των συμπτωμάτων, θεωρείται ότι δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά ποσοστά νόσησης και εικάζεται ότι αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τα καταγεγραμμένα. Ως κυριότερη αιτία, όπως και όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων, υποδεικνύεται το έντονο ή παρατεταμένο άγχος και στρες και τα συχνότερα συμπτώματα είναι τα εξανθήματα με πιο χαρακτηριστικό το εξάνθημα στα μάγουλα και στη μύτη (που μοιάζει με πεταλούδα), η τριχόπτωση, ο πυρετός, η εύκολη ή  έντονη κόπωση, ο πονοκέφαλος και ο πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις, οι οποίες μπορεί και να διογκωθούν. Στις συνήθεις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι ορογονίτιδες (πλευρίτιδα, περικαρδίτιδα), η προσβολή των νεφρών (νεφρίτιδα), του ΚΝΣ (εγκεφαλίτιδα, ψυχώσεις), όπως και από τη καρδιά (μυοσίτιδα, μυοκαρδίτιδα), καθώς και οι αιματολογικές εκδηλώσεις (αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία, θρομβοπενία, λευκοπενία ή λεμφοπενία). Είναι αυτονόητο ότι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου μας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαγούμε από πολλά και δύσκολα προβλήματα της υγείας μας και να σώσουμε κυριολεκτικά τις ζωές μας.

Δείτε παρακάτω την ανάλυση περιστατικού, όπου σε τυχαίο προληπτικό έλεγχο σε άνδρα προχωρημένης σχετικά ηλικίας διαπιστώνεται λύκος με προσβολή στις αρθρώσεις και στα νεφρά, του οποίου και ανατάσσονται οι διαταραχές σε μεγάλο βαθμό:


 
 















 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΝΟΣΗΜΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΝΟΣΗΜΑ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top