Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ B. LIPTON ΓΙΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ


 

Όταν ρωτήθηκε ο διάσημος επιστήμων και συγγραφέας Δρ Μπρους Λίπτον για το ποιά είναι η τοποθέτησή του για όσα συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στον κόσμο σε σχέση με την πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε όλοι μας και έχουν ως αφορμή τον Κορωνοϊό και την "Πανδημία" απάντησε ως εξής:
"Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερους ανθρώπους να πεθάνουν, μπορούμε να ονομάσουμε τον ιό, μαζική εξαφάνιση ειδών. Πέρα από το αστείο, στην πραγματικότητα βιώνουμε όντως την έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών. Έχει συμβεί άλλες πέντε φορές στο παρελθόν. Και τι είναι μία μαζική εξαφάνιση; Είναι η διαδικασία όπου το 90% των έμβιων όντων εξαφανίζεται. Η τελευταία συνέβη μόλις 66.000.000 χρόνια πριν όταν υπήρχαν δεινόσαυροι στη Γη. Και τότε, ένας κομήτης εξαφάνισε τη ζωή. Έως τώρα, η ίδια η φύση δημιούργησε τον μαζικό εξαφανισμό, και τις πέντε προηγούμενες φορές. Τώρα όμως, χάνονται πολλά είδη ζώων και φυτών, το κλίμα καταστρέφεται, αλλά για πρώτη φορά αυτό συμβαίνει λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και όχι από εξωτερικές δυνάμεις.
Ο ιός αυτός δείχνει την κακή διανοητική κατάσταση της ανθρωπότητας. Δεν ζούμε με αρμονία. Ζούμε σε ένα διαρκή φόβο και στρες. Δεν είναι ο ιός που μας απειλεί, είμαστε εμείς που απειλούμε τη γη και τη ζωή. Οι άνθρωποι πρέπει να αφυπνιστούν και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αλλάξουν τη ζωή τους. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια παύση, σε ένα pause. Και είναι ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής μας και να αποφασίσουμε να κάνουμε πραγματικές αλλαγές. Το αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης θα είναι η αλλαγή. Με τρομάζει διότι υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές αυτής της αλλαγής. Η μία λέει ότι βγαίνω δυνατότερος, πιο υγιής και πιο ευτυχισμένος, μαθαίνοντας από τα λάθη μου και δημιουργώντας μεγαλύτερη αρμονία με τον εαυτό μου, με τους άλλους και με τον πλανήτη. Η άλλη εκδοχή λέει ότι παραδίδω τη δύναμή μου και επιτρέπω στην κυβέρνησή μου να αποφασίζει για τη ζωή μου. Και αυτή η δεύτερη εκδοχή είναι που με τρομάζει εμένα. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον να αποφασίσει για το καλό μου. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αλλά πραγματικά αυτές τις δύο εκδοχές βλέπω μόνο. Ή θα βγούμε από αυτό δυνατότεροι ή θα παραχωρήσουμε περισσότερες δυνάμεις στις κυβερνήσεις μας για να αποφασίζουν εκείνες για εμάς."

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ B. LIPTON ΓΙΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ B. LIPTON ΓΙΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top