Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


 
Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως δοκιμάζει να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της «Neuralink» Ένα τολμηρό πρότζεκτ που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στην επιστημονική φαντασία, έχει ήδη αρχίσει να πραγματώνεται μέσα από την μυστικοπαθή εταιρεία.
Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας που έχει βάλει στόχο το διάστημα με το πρόγραμμα SpaceX και την κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Tesla αποφασίζει τώρα να ρίξει χρήματα σε ένα πρότζεκτ που φιλοδοξεί να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη.
Η νέα επιχείρηση ονομάζεται «Neuralink», σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal». Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της ύπαρξής της και δεν έχει καμία απολύτως δημόσια παρουσία, επικεντρώνεται στη δημιουργία συσκευών που μπορούν να εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, με τελικό σκοπό να βοηθήσουν τον άνθρωπο να συνδεθεί με το λογισμικό και να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μνήμη ή να επιτρέπουν την πιο άμεση διασύνδεση με υπολογιστικές συσκευές.
Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είχε υπαινιχθεί την ύπαρξη της «Neuralink» μερικές φορές κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Πιο πρόσφατα, στο Ντουμπάι, είχε δηλώσει σε συνέδριο πως: «Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι θα δούμε μια πιο στενή συγχώνευση των βιολογικών πληροφοριών και των ψηφιακών πληροφοριών». Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα ακούγεται από περίπλοκο έως και τρομακτικό για μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας δεδομένου πως ακόμη δεν υπάρχει πλήρης χαρτογράφηση και αποκωδικοποίηση των μυστικών του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Τέτοιου τύπου διασυνδέσεις σήμερα συναντά κανείς μόνο στην επιστημονική φαντασία. Στον ιατρικό χώρο, συστοιχίες ηλεκτροδίων και άλλα εμφυτεύματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον, την επιληψία, και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν πολύπλοκα εμφυτεύματα μέσα στο κρανίο τους, ενώ ο αριθμός των ασθενών με συσκευές διέγερσης είναι μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ακόμη και για την ιατρική, να επέμβει στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μόνο εκείνοι που έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες ιατρικές δυνατότητες επιλέγουν να υποβληθούν σε τέτοια επέμβαση ως έσχατη λύση.
Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την Neuralink, αλλά πηγές από το περιβάλλον του Μusk την έχουν χαρακτηρίσει ως τεχνολογία «νευρικής δαντέλας» που με την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επικοινωνούν απρόσκοπτα με την τεχνολογία χωρίς την ανάγκη για μια πραγματική, φυσική διεπαφή. Η εταιρεία έχει επίσης καταχωρηθεί στην Καλιφόρνια ως μονάδα ιατρικής έρευνας. Η αρχική εστίαση της Neuralink περιγράφεται άλλωστε ως διεπαφή που θέλει να αντιμετωπίσει συμπτώματα χρόνιων παθήσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα WSJ πρωταγωνιστικό ρόλο στην εταιρεία θα έχουν ακαδημαϊκοί που έχουν υπογράψει να εργαστούν πάνω στο πρότζεκτ το οποίο χρηματοδοτείται ιδιωτικά από τον Musk.«Ειδικοί στον τομέα οραματίζονται μια εποχή που οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν «upload και download τις σκέψεις τους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δείτε επίσης σχετικά:


Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
  • Title : Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
  • Posted by :
  • Date : 8:29 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top