Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ


 

Έχει υπολογιστεί πως κάθε άνθρωπος κάνει γύρω στις 50.000 σκέψεις ημερησίως και από αυτές μόνο ένας μικρός αριθμός, που ανέρχεται σε περίπου μερικές εκατοντάδες, είναι συνειδητές, δηλαδή έχουν κάποιο σκοπό. Όλες οι άλλες είναι ασυνείδητες και προέρχονται από το υποσυνείδητό μας αυτόματα, κυρίως όταν δεχόμαστε διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας. Κάθε σκέψη έχει το δικό της ενεργειακό-κυματικό υπόβαθρο, δηλαδή τη δική της συχνότητα και διαμορφώνει τα συναισθήματά μας και το συνολικό ενεργειακό μας πεδίο. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι σκέψεις μας προέρχονται από τον χώρο εκείνο που ονομάζεται υποσυνείδητο, όπου φωλιάζουν όλες οι εμπειρίες μας, οι πεποιθήσεις μας, οι αντιλήψεις μας και οι τρόποι συμπεριφορών μας και γι' αυτό ανταποκρινόμενες σε κάποια ερεθίσματα, όπως οπτικά, λεκτικά και άλλα επαναφέρουν τις κυτταρικές μνήμες των δογματικών πεποιθήσεων μας. Έτσι, επηρεάζονται άμεσα από το περιβάλλον μας και τις εκάστοτε συνθήκες, παράγουν παρόμοιες, ιδίου ενεργειακού υποβάθρου σκέψεις, προσελκύουν παρόμοιες σκέψεις άλλων ανθρώπων παρόμοιας συχνότητας και βασίζονται σε σχετικές κυτταρικές μνήμες, δημιουργώντας μας τα ανάλογα συναισθήματα.
Έχει διαπιστωθεί πως περίπου το 80-90% των σκέψεών μας είναι αρνητικές και μας δημιουργούν έτσι κάποιο δυσάρεστο και αρνητικό συναίσθημα. Αυτό συμβαίνει γιατί ήδη από την παιδική μας ηλικία, βάσει έρευνας του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του UCLA, οι επιρροές που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας ημερησίως είναι κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό (περισσότερο από το 90%) αρνητικές επιρροές. Έτσι διαμορφώνουμε τις προσωπικότητές μας να έχουν σαν βάση σκέψεις με αρνητική χροιά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πως σε μία θετική σκέψη που κάνουμε να παράγονται ταυτόχρονα και αρνητικές, καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά μας και τη μελλοντική μας πραγματικότητα, αφού στην ουσία όλοι μας είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεων που έχουμε κάνει στο παρελθόν και η κάθε πραγματικότητα που βιώνουμε είναι η αντανάκλαση των σκέψεών μας. Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε για να είμαστε καλά είναι να παρατηρούμε όσο γίνεται τις σκέψεις μας, γιατί τότε είμαστε σε θέση να τις αξιολογήσουμε και να τις κατευθύνουμε συνειδητά προς τη θετική κατεύθυνση.
Για να αντιμετωπίσω, λοιπόν, τις αρνητικές μου σκέψεις πρέπει:
1. Να μάθω να ζω στο παρόν, γιατί εάν είμαι εστιασμένος σε αυτό που κάνω, δεν δίνω χώρο να δημιουργηθούν σκέψεις που θα με πηγαίνουν στο μέλλον ή στο παρελθόν.
2. Να είμαι συνειδητός και να ακυρώνω την κάθε αρνητική σκέψη λέγοντας «άκυρο».
3. Να εστιάζομαι στην ομορφιά ή τη θετικότητα που διαθέτει ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση.
4. Να φροντίζω κατά τη διάρκεια της ημέρας να χαλαρώνω, ηρεμώντας τον νου μου που διολισθαίνει συνεχώς σε αρνητικές σκέψεις, ώστε συνειδητά να εστιάζω την σκέψη μου σε κάτι όμορφο για μένα.
5. Να απασχολούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με κάτι το οποίο μου αρέσει, ή να μου αρέσει με οτιδήποτε ασχολούμαι.

 

 Δείτε σχετικά:


  

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top