Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Η Κβαντική Φυσική στην εποχή μας, πλέον και απόλυτα τεκμηριωμένα, πρεσβεύει βασικά τα παρακάτω:

 

1. Η ύλη και η ενέργεια εναλλάσσονται, δηλαδή, η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια να γίνει ύλη.

2. Τα σωματίδια μπορεί να εμφανίζονται είτε σαν κύματα, είτε σαν ύλη, ή και τα δύο ταυτόχρονα.

3. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο και ουσιαστικά δεν μπορούμε να παρατηρούμε ένα αντικείμενο, είτε άνθρωπο, ή κάποιο ζώο, είτε πράγμα, χωρίς να το επηρεάζουμε.

4. Αυτό που μας φαίνεται πυκνή ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό, γι' αυτό και ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί μέσα σ' αυτό, όπως και μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές θέσεις ταυτόχρονα.

5. Τα πάντα είναι αλληλοσυνδεόμενα, ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου, δηλαδή, στην ουσία δεν υπάρχει χώρος και χρόνος.



Ας δούμε, όμως, τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά και επί της ουσίας:

 

Οι περισσότεροι πνευματικοί δάσκαλοι και επιστήμονες ταυτίζουν το Κβαντικό Πεδίο με το πεδίο της Πρωταρχικής Συνειδητότητας, που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται, αφού είμαστε όλοι εκφράσεις μίας Ενιαίας Οικουμενικής Συνειδητότητας-Πραγματικότητας. Άμεση απόρροια αυτού είναι ότι το σώμα και ο νους μας είναι οι ψευδαισθητικές εκφράσεις της πραγματικότητάς μας και σε βαθύτερο (αληθινό) επίπεδο είμαστε ενέργεια, ή αλλιώς κενό, ή συνειδητότητα. Έτσι, οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική και απολύτως υποκειμενική έκφραση του Κβαντικού Πεδίου, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητά» μας. Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μία πραγματικότητα, που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας. Είμαστε θύματα του παρελθόντος μας. Αφήνουμε τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα του παρελθόντος μας να περιορίζουν την αντίληψη και την πραγματικότητα του παρόντος. Γι' αυτό η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα πιο ευτυχισμένη και πιο αρμονική πραγματικότητα, αν βεβαίως αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, όπως και τους άλλους και την ίδια τη ζωή. Έτσι, πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου, ότι επιδρούμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά, με τους τρόπους που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι και η ζωή γενικά είναι ένα καθρέφτισμα που καθρεφτίζει σε εμάς τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ειδικότερα αυτά που φοβόμαστε, απορρίπτουμε, μισούμε και γενικά δεν αγαπάμε, όπως, επίσης, καθρεφτίζει και αυτά που αγαπάμε, καθώς και αυτά που θέλουμε.


ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top