Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ



Σε νεαρή γυναίκα ηλικίας 20 χρόνων, στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου, που διενεργήθηκε με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ανίχνευσης του βαθμού εντροπίας του ανθρώπου, ως πολύπλοκου μη γραμμικού συστήματος (όπως προβλέπεται από τη "Θεωρία του Χάους"), ανιχνεύθηκε σοβαρή διαταραχή στο δεξιό επινεφρίδιο, η οποία τελικώς οδήγησε στη διάγνωση καρκίνου των επινεφριδίων, που επιβεβαιώθηκε από την ταυτοποίηση τριών καρκινικών παραγόντων (μίας ογκοπρωτείνης και δύο ογκογονιδίων) στις εν τω βάθει αναλύσεις (σε επίπεδο χρωμοσωμάτων και DNA) των διαταραγμένων κυττάρων.

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο νόσημα είναι εξαιρετικά σπάνιο (ένας πάσχων ανά 1.000.000 πληθυσμού), αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο με πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και μικρό προσδόκιμο επιβίωσης (μόλις ένας στους δέκα πάσχοντες πέραν της δεκαετίας), γίνεται κατανοητή η σπουδαιότητα της πρώιμης διάγνωσης, καθώς και της αποτροπής της νόσου, γεγονός που επετεύχθη στο συγκεκριμένο περιστατικό. Επίσης, ανιχνεύθηκε αντίστοιχη διαταραχή στα παρακείμενα αγγεία και τους επιχώριους λεμφαδένες και λεμφαγγεία, η οποία και αντιμετωπίσθηκε ανάλογα. 


































Σε επανέλεγχο που έγινε τρεις ημέρες μετά διαπιστώθηκε εμφανής μείωση των χρωμοσωματικών διαταραχών και επί της ουσίας παύση της επενέργειας των παθολογικών DNA εγγραφών στα κύτταρα του δεξιού επινεφριδίου, γεγονός που σηματοδοτούσε την απενεργοποίηση των ογκογονικών παραγόντων και συνεπώς την αναστολή της καρκινικής εξαλλαγής. Επίσης, εξαφανίσθηκαν και οι βλάβες που παρουσιάζονταν στα παρακείμενα λεμφαγγεία και λεμφαδένες, όπως και βελτιώθηκαν κατά πολύ οι βλάβες στα τοπικά αγγεία.

Ακολούθως επιχειρήθηκε έτι περαιτέρω διόρθωση των διαταραχών σε κυτταρικό επίπεδο, η οποία απέδωσε σε πολύ μεγάλο ποσοστό και επί της πρωτογενούς αιτίας 100%.






ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top