Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ



Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα αρκετά συχνό νόσημα, που εν πολλοίς θεωρείται ανίατο για την κλασική ιατρική, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και ταλαιπωρίες για τον πάσχοντα, καθώς και αποτελεί την κυρίως αιτία και για άλλες σοβαρές διαταραχές. Η διαταραχή αυτή οφείλεται στην ανεπάρκεια των β κυττάρων των νησιδίων του Langerhans στο πάγκρεας να παράγουν ινσουλίνη, της οποίας η έλλειψη είναι υπεύθυνη για όλες τις επιπτώσεις της νόσου.

Η διάγνωση καθώς και η αποκατάστασή του με τη μέθοδο της αξιοποίησης των ειδικών υπολογιστικών συστημάτων, που ανιχνεύουν τον βαθμό εντροπίας των ανθρώπων, ως πολύπλοκων συστημάτων, κρίνεται ως άκρως αποτελεσματική.

 

Δείτε παρακάτω κάποια ανάλογα περιστατικά:

 

1ο περιστατικό: Αφορά άνδρα ηλικίας 53 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη, υπό φαρμακευτική αγωγή από 10ετίας και με δυσκολίες ρύθμισης του σακχάρου του, που φαίνεται να αποκαταστάθηκε, αφού πρώτα προσδιορίσθηκε η πρωτογενής αιτία του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κλινικά. Η διαγνωστική προσέγγιση ανέδειξε διαταραχή στα β κύτταρα του παγκρέατος και πρωτογενή εγγραφή στο DNA για τη δημιουργία Σ. Διαβήτη τύπου 1.

 








 

 

2ο περιστατικό: Άνδρας ηλικίας 72 χρόνων με συμπτωματολογία Διαβήτη τύπου 2 υπεβλήθη σε έλεγχο, που ανέδειξε παθολογία των β κυττάρων και σε βαθύτερο επίπεδο εγγραφή στο DNA, υπεύθυνης για διαταραχή στους υποδοχείς ινσουλίνης. Είναι γνωστό ότι γενετικές διαταραχές στον υποδοχέα της ινσουλίνης έχουν ως συνέπεια την ελλειμματική είσοδο της γλυκόζης στο κύτταρο και έτσι διαταραχές τέτοιου τύπου καταλήγουν στο φαινόμενο της αντίστασης της ινσουλίνης, το οποίο στην ουσία είναι και το γενεσιουργό αίτιο του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

 








 



3ο περιστατικό: Άνδρας ηλικίας 60 ετών, υπό φαρμακευτική αγωγή για Σ. Διαβήτη από 5ετίας, υπεβλήθη σε έλεγχο όπου ανιχνεύθηκε διαταραχή 6ου βαθμού (μεγίστη) στο πάγκρεας, που στη συνέχεια προσδιορίσθηκε στα β κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη και ειδικότερα ως διαταραχή στους υποδοχείς ινσουλίνης, η οποία και αποκαταστάθηκε.










 

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top