Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ




Στο «Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο Ψυχικής Υγείας», τον Μάϊο 2017 στην Αθήνα, δείξαμε τεκμηριωμένα ότι «Κοινή Βάση όλων των νοσημάτων είναι η νοητική-ενεργειακή ανισορροπία». Δείτε σχετικά: http://www.viosyn.gr/2017/06/davros-dialeksi-appac-2017.html

 

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η διαταραχή της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας και κυρίως το άγχος, το στρες, ο φόβος και τα αρνητικά συναισθήματα είναι η κοινή βάση ανάπτυξης των διαταραχών υγείας. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους και στρες, όλα τα κύτταρα του σώματος βιώνουν, ως κοινωνία, μια κατάσταση πολέμου και γι' αυτό βρίσκονται σε επιφυλακή, παίρνοντας θέση άμυνας. Τούτο συμβαίνει διότι, όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο, κινητοποιείται συνολικά για να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει. Σε αυτήν την περίοδο του αυξημένου άγχους και στρες, βασικά οργανικά συστήματα, όπως το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το νευρικό κλπ., αναστέλλουν τη λειτουργία τους, εμποδίζοντας γενικώς την ανάπτυξή μας, μέχρι να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος.
Η πραγματική αιτία του άγχους και του επακόλουθου στρες είναι η κυτταρική μνήμη (υποσυνείδητο), όπου αποθηκεύονται όλες οι αρνητικές και θετικές μνήμες και πληροφορίες που έχουμε συλλέξει. Οι αρνητικές αναμνήσεις που είναι αποθηκευμένες στην κυτταρική μνήμη καθοδηγούν το σώμα να αντιδράσει με το άγχος και διαδικασίες στρες για να αμυνθεί. Αυτός ο τύπος αντίδρασης (αντίδραση "μάχης, ή φυγής") βρίσκεται καταγεγραμμένος στον αρχέγονο εγκέφαλο, ως κοινός τύπος αντίδρασης σ’ έναν επικείμενο κίνδυνο για όλα τα έμβια όντα και έχει μετατραπεί από μηχανισμός άμυνας, που να εξασφαλίζει την επιβίωση από πραγματικούς κινδύνους, σε μηχανισμό καταστροφής για τον άνθρωπο, αφού αφορά κυρίως υποτιθέμενους και φανταστικούς κινδύνους.
Στην κατάσταση άγχους και στρες πλήττεται συνολικά ο οργανισμός με συνέπειες και οργανικές επιπτώσεις σχεδόν σε όλα τα οργανικά συστήματα. Έτσι έχουμε κυρίως: Νευροψυχικές διαταραχές, δερματικές διαταραχές, εκδηλώσεις από τους μύες και τις αρθρώσεις, διαταραχές του καρδιαγγειακού, γαστρεντερικές διαταραχές, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές από το αναπαραγωγικό, το ανοσοποιητικό κ. ά. Όλοι οι ειδικοί  οι ασχολούμενοι με την υγεία, έπειτα από πολυάριθμες έρευνες παγκοσμίως, συμφωνούν πλέον ότι η πρώτη αιτία που δημιουργεί τις ασθένειες είναι το άγχος και το συνοδό στρες και γενικότερα η ψυχοσυναισθηματική διαταραχή. Έχει αποδειχθεί πως, αν ο άνθρωπος παραμένει σε κατάσταση ψυχοσυναισθηματικής ανισορροπίας, άγχους και στρες για πολύ καιρό, στο 95% των περιπτώσεων θα ακολουθήσει κάποια ασθένεια.
Παρακάτω δείτε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία: Οι αγχώδεις διαταραχές είναι η πιο κοινή ψυχική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επηρεάζει 40 εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω (το 18% του πληθυσμού των ΗΠΑ) και κοστίζουν στις ΗΠΑ περισσότερο από $ 42 δισεκατομμύρια τον χρόνο, σχεδόν το ένα τρίτο των $ 148 δισεκατομμυρίων της χώρας για τις συνολικές δαπάνες για την ψυχική υγεία, σύμφωνα με έκθεση που εκπονήθηκε από την ADAA (The Journal of Clinical Psychiatry, 60 (7), Ιούλιος 1999). Σύμφωνα με την Π.Ο.Υ., η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 350 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο παγκοσμίως, σε 5 χρόνια θα είναι η 2η σοβαρότερη ασθένεια στον κόσμο και μέχρι το έτος 2030 προβλέπεται να γίνει η σοβαρότερη ασθένεια στον κόσμο. Στις ΗΠΑ δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο δαπανώνται για αντικαταθλιπτικές αγωγές, αλλά τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας εκτιμούν ότι αποδίδουν μόνο στο 60% των περιπτώσεων. Το 2004 το University Medical Center που εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, στην οποία διαπίστωνε ότι οι περισσότερες θεραπείες που εφαρμόζονται σήμερα δεν αποτελούν κάτι περισσότερο από έναν επίδεσμο που απλά καλύπτει την πληγή και αυτό συμβαίνει γιατί αυτές κατατείνουν κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μίας ασθένειας και όχι της αιτίας που τη δημιουργεί.
Υπάρχουν φορητές συσκευές εφαρμογής βιοσυντονισμού-ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, που έχουν φέρει επανάσταση και έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα στη θεραπεία με βιοσυντονισμό-ηλεκτρομαγνητική θεραπεία, γιατί εκτός των άλλων εφαρμόζουν και τον πιο πρωτοποριακό και αποτελεσματικό τρόπο αποκατάστασης των ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών. Συγκεκριμένα, αυτές οι συσκευές διαθέτουν πρωτοποριακά προγράμματα που κατευθύνονται με μοναδικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας και συνεπώς κατά της βασικής αιτίας γένεσης  των νοσημάτων. Για την αποτελεσματική θεραπεία είναι μείζονος σημασίας η αποκατάσταση της ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας προς απελευθέρωση και κινητοποίηση των προστατευτικών και προσαρμοστικών μηχανισμών του οργανισμού, έτσι ώστε αυτός να οδηγηθεί στον δρόμο της αυτοθεραπείας και της υγείας του.
Με τα ειδικά προγράμματα συγχρονισμού πολυσυχνοτήτων που διαθέτουν οι συγκεκριμένες συσκευές κατευθύνονται στη ρύθμιση των νοητικών λειτουργιών και των αυτόνομων αντιδράσεων, λόγω της βελτιστοποίησης των νευρικών διεργασιών στον εγκεφαλικό φλοιό και την εξάλειψη των προϋποθέσεων της ανάπτυξης διεγερτικών μηχανισμών που οδηγούν στην εξαιρετικά βλαπτική αντίδραση στο στρες («αντίδραση μάχης, ή φυγής») και έτσι ο άνθρωπος οδηγείται στη γαλήνη και στην ψυχική και σωματική του ισορροπία και συνεπώς σε κατάσταση υγείας και ευημερίας. Έτσι, η συσκευές αυτές μέσω της νέας μοναδικής τεχνολογίας MFS και την εφαρμογή, εκτός των άλλων, της μεθόδου της Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης (TMS), που αποτελεί την τεχνολογία αιχμής για τη θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων και κυρίως καταθλιπτικών συνδρομών, ακόμη και αυτών που είναι ανθεκτικές στις συμβατικές θεραπείες, αποτελεί τον καλύτερο από κάθε άποψη και βεβαίως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας των ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=TMS). Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2008, η FDA των ΗΠΑ ενέκρινε μία συσκευή PEMF, που χρησιμοποιεί Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση (TMS), για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής συνδρομής σε ενήλικες ασθενείς, που δεν βελτιώθηκαν από προηγούμενη αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή. Χαρακτηριστικά: Σε μία πολυκεντρική κλινική μελέτη, περίπου οι μισοί ασθενείς εμφάνισαν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα της κατάθλιψης και περίπου το ένα τρίτο των ασθενών εμφάνισαν πλήρη ανακούφιση των συμπτωμάτων στο τέλος των έξι εβδομάδων. (Demitrack MA, Thase ME. Clinical significance of transcranial magnetic stimulation (TMS) in the treatment of pharmacoresistant depression: synthesis of recent data. Psychopharmacol Bull. 2009;42(2):5-38).
Είναι βασικής σημασίας ο ρυθμός που επικρατεί στον εγκέφαλό μας ανά πάσα στιγμή. Όσο πιο πολύ βρισκόμαστε σε ένταση (ρυθμός β), τόσο πιο πολύ είμαστε επιρρεπείς στο άγχος, το στρες κλπ. με τις ανάλογες σωματικές επιπτώσεις τους και όσο πιο πολύ σε κατάσταση χαλάρωσης (ρυθμοί α, θ, δ), τόσο πιο πολύ βρισκόμαστε σε κατάσταση ψυχικής και σωματικής υγείας. Από το 1991, ο Δρ Reuven Sandyk, ο καθηγητής Φώτης Άνινος και ο Δρ Jerry Jacobson βρίσκονται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας για τη θεραπεία με βιοσυντονισμό-PEMF σοβαρών νευρολογικών παθήσεων, όπως της νόσου του Parkinson, της νόσου του Alzheimer, και της επιληψίας. Κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει μαζί, ή χωριστά έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα από τις σχετικές εφαρμογές. Επίσης, έχουν ερευνήσει και έχουν δείξει τη σύνδεση ορισμένων νευρολογικών κυρίως παθήσεων με διαταραχές του εγκεφαλικού ρυθμού, όπως απεικονίζονται στο εγκεφαλογράφημα. Έτσι, με διάφορες κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν αποδείξει ότι βαριά νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας (MS), η ασθένεια του Parkinson, η νόσος του Alzheimer, η αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), οι κεφαλαλγίες και οι ημικρανίες, η μείζων κατάθλιψη, το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) και το σύνδρομο Tourette σχετίζονται με διαταραχές του ρυθμού του εγκεφάλου και ανταποκρίνονται σε θεραπεία με την εφαρμογή παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (PEMF-Βιοσυντονισμού), μέσω κυρίως της θεραπευτικής επίδρασης, που ακολουθείται από ανάλογη τροποποίηση, στον εγκεφαλικό ρυθμό. Μία ακόμη από τις δυνατότητες αυτών των συσκευών που αναφερθήκαμε είναι ότι διαθέτουν εξειδικευμένα προγράμματα για παρέμβαση σε επίπεδο εγκεφαλικών ρυθμών, με προφανώς αυτονόητη τη μεγάλη χρησιμότητά τους. (PUBMED: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Sandyk https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?linkname=pubmed_pubmed&from_uid=1843181)
Εμείς, ως πρωτοπόροι σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα, στην ανάλυση και στις εφαρμογές των συγκεκριμένων μεθόδων και των συγκεκριμένων εφαρμογών, είμαστε σε θέση να σας συμβουλεύσουμε για τον πιο κατάλληλο τρόπο, που αρμόζει στην περίπτωσή σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ανάλογες διαταραχές. Συμβουλευθείτε μας, λοιπόν, για να σας καθοδηγήσουμε με υπευθυνότητα πως θα προμηθευθείτε και θα αξιοποιήσετε για τη θεραπεία σας μία ανάλογη συσκευή.
Εδώ, δείτε τη σχετική περιγραφή μίας από αυτές: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Επίσης, δείτε παρακάτω τα βίντεο με τα webinars που πραγματοποιήσαμε για τους Έλληνες και Ρώσους χρήστες της συγκεκριμένης μεθόδου θεραπείας  με μία τέτοια συσκευή Ρωσικής προέλευσης:




 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια και τη χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό γενικότερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com


Η ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top