Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ - ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ!



Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπανικολάου, ομογενή επιστήμονα που δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στις νευροεπιστήμες, ο εγκέφαλος, με την επίδραση του νου, έχει την ικανότητα συνεχώς να αναπλάσσεται, να αναπτύσσεται και να αναδιαρθρώνει την δομή και την φυσιολογία του. Η ικανότητα αυτή του εγκεφάλου και του μυαλού ονομάζεται νευροπλαστικότητα (neuroplasticity) και χαρακτηρίζει την διαδικασία αυτή κατά την οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος αναδιοργανώνεται λειτουργικά και «γεννάει» νέους νευρώνες και νέες συνάψεις.



Το φαινόμενο αυτό, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μπορεί να εξηγήσει, ως ένα βαθμό, τα περιστατικά επανάκτησης της ικανότητας της ομιλίας κάποιων ασθενών που έπασχαν από αφασία και δεν μιλούσαν, ή τα περιστατικά αποκατάστασης της κινητικότητας παράλυτων ατόμων μετά από κάποιο εγκεφαλικό τραύμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Νόρμαν Ντόιντ, που είναι συγγραφέας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια: «Η ανακάλυψη ότι το μυαλό δεν είναι μια μηχανή, όπως πιστεύαμε, αλλά ένα όργανο που έχει την ικανότητα να αναπλάσσεται στην διάρκεια του χρόνου, είναι ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, τα τελευταία τετρακόσια χρόνια».
Τα νευρωνικά δίκτυα στον εγκέφαλο είναι όπως τα δέντρα στο δάσος, όπου όποιο δέντρο βρίσκει περισσότερη τροφή αναπτύσσεται περισσότερο, έτσι και στην περίπτωση των δικτύων, όπου τροφή είναι η πληροφορία, όποια δύκτυα δέχονται και επεξεργάζονται πληροφορίες αναπτύσσονται συνεχώς όλο και περισσότερο, αλλοιώς ατροφούν με τον καιρό. Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλευόμενος κάποιος την μαθησιακή, αναπτυξιακή και αναπλαστική ικανότητα του μυαλού μπορεί να το κρατήσει νέο και σε καλή λειτουργική κατάσταση, παρά την αναπόφευκτη έκπτωση των πνευματικών λειτουργιών που επέρχεται με την ηλικία. Το σπουδαίο δηλαδή που προκύπτει από αυτές τις πρόσφατες έρευνες είναι ότι, αφού οι νευρώνες σε ένα ενήλικο μυαλό δεν σταματούν ποτέ να αναπτύσσονται, αλλά συνεχώς δημιουργούν νέες συνάψεις, τότε η νοητική εξάσκηση είναι ο καλύτερος και πιο σίγουρος τρόπος για να κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση και καλή φυσική κατάσταση. Για να είμαστε, λοιπόν και να παραμένουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σαν ενιαίο σύνολο νου-σώματος, πρέπει να υοθετήσουμε, σαν στάση ζωής, εκτός από την διαρκή άσκηση νοητικά και σωματικά, να είμαστε σε θέση να εμπλουτίζουμε την ζωή μας συνεχώς με νέα ενδιαφέροντα και αναζητήσεις που θα κρατούν το μυαλό μας σε ενάργεια και κυρίως να βλέπουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, τα πράγματα θετικά, κρατώντας τον εαυτό μας παράλληλα μακριά από κάθε είδους αρνητικές σκέψεις.
Στην ίδια κατεύθυνση, με τα νεώτερα αυτά επιστημονικά δεδομένα, βρίσκονται δύο νεώτερες και πολύ αποδοτικές θεραπευτικές μέθοδοι, αυτή της νευροανάδρασης και αυτή της βιοανάδρασης (βιοσυντονισμού), που κερδίζουν συνεχώς έδαφος όλο και περισσότερο, αφού έχουν να επιδείξουν αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα, χωρίς μάλιστα παρενέργειες. Η πρώτη μέθοδος στοχεύει περισσότερο στην επανεκπαίδευση του εγκεφάλου και στην δημιουργία νέων συνάψεων-κυκλωμάτων των νευρώνων, ενώ η δεύτερη κυρίως σε αυτή καθ' εαυτή την ανάπλαση των κατεστραμμένων νευρικών κυττάρων και την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους.


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια και την χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό γενικότερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com


ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ - ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ - ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top