Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η ΟΡΜΟΝΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ




Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες παράγουν μια ορμόνη, την προγεστερόνη, που παίζει πολύ σημαντικό στην ζωή μας και στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Η προγεστερόνη παράγεται κυρίως στις ωοθήκες των γυναικών, στα επινεφρίδια και των δύο φύλων, καθώς και στους όρχεις των ανδρών.




Η προγεστερόνη έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί τα επίπεδα των οιστρογόνων, δρώντας ανταγωνιστικά προς αυτά και έτσι καταστέλει την διεγερτική τους επίδραση με τελικό αποτέλεσμα να έχει κατευναστική, υπναγωγό, αντικαταθλιπτική και ηρεμιστική δράση. Επίσης έχει αντιφλεγμονώδη, αντιϋπερτασική και αντικαρκινική δράση, ευοδώνει τον μεταβολισμό και την λίμπιντο, ελαττώνει την χοληστερόλη, βοηθάει στην οξυγόνωση των κυττάρων, αυξάνει την δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλει στην ρύθμιση της γλυκόζης και δρά κατά της οστεοπενίας.
Με την πάροδο της ηλικίας, οι θηλυκές γεννετήσιες ορμόνες, που φέρουμε ανεξαρτήτως φύλου, δηλαδή τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, μειώνονται κατά τρόπο δυσανάλογο, με την προγεστερόνη να μειώνεται περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση με τα οιστρογόνα. Έτσι δημιουργείται ανισορροπία στην σχέση των οιστρογόνων με την προγεστερόνη και τελικώς επικρατεί η κυριαρχία των οιστρογόνων, που έχουν διεγερτική δράση, με συνέπεια την εμφάνιση συμπτωμάτων, όπως αϋπνίες, ευερεθιστότητα, έντονη ανησυχία, εξάψεις, υπερεφίδρωση κλπ., που είναι πιο έκδηλα κατά την λεγόμενη περίοδο εμμηνόπαυσης, ή ανδρόπαυσης, αντιστοίχως στις γυναίκες και στους άνδρες. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους εμφάνισης, ή και επιδείνωσης του φαινομένου της κυριαρχίας των οιστρογόνων, είναι το στρες (stress). Το στρες, που από μια φυσική αντίδραση του οργανισμού μας, κοινής για όλα τα έμβια όντα που αποσκοπεί στην επιβίωσή τους, έναντι κινδύνων, πραγματικών περισσότερο, κατά τα αρχικά στάδια της εξέλιξης του ανθρώπου και πιο πολύ φανταστικών στην σύγχρονη εποχή, τείνει να γίνει ο μεγαλύτερος σύγχρονος καταστροφέας μας. Κατά την διάρκεια του χρόνιου στρες, παρατηρείται το λεγόμενο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης των επινεφριδίων, όπου η αυξανόμενη έκκριση της κορτιζόλης, ως αντίδραση του οργανισμού να ανταπεξέλθει σε πραγματικές ή φανταστικές προκκλήσεις και κινδύνους, μειώνει τα επίπεδα της προγεστερόνης, η οποία έμμεσα χρησιμοποιείται για την αυξημένη παραγωγή της κορτιζόλης. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, όπου τα μειωμένα επίπεδα της προγεστερόνης οδηγούν σε διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ οιστρογόνων-προγεστερόνης και υπεροχή των οιστρογόνων, που με την διεγερτική τους επίδραση επιβαρύνουν επί πλέον την λειτουργία των επινεφριδίων, με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της προγεστερόνης και τελικώς την εξάντληση των επινεφριδίων, που χαρακτηρίζεται από γενική έκπτωση των λειτουργιών του οργανισμού.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι εάν ελέγχουμε και διαχειριζόμαστε σωστά το στρες βοηθάμε στην καλή λειτουργία των επινεφριδίων, ώστε να διατηρούμε τα επίπεδα της παραγόμενης προγεστερόνης σε ικανοποιητικό βαθμό και να έχουμε ισορροπία μεταξύ οιστρογόνων-προγεστερόνης, με όλα τα συνεπακόλουθα ευεργετήματα στον οργανισμό μας. Παράλληλα βοηθούμε με την σωστή διατροφή τον οργανισμό μας να παράγει επαρκώς προγεστερόνη, με τροφές όπως τα λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Ε και ψευδάργυρο (πχ. λάχανο, μαρούλι, σπανάκι, πατάτες, μπρόκολο), τα φρούτα (πχ. αχλάδια, μήλα), οι ξηροί καρποί (πχ. αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) και οι τροφές με καλά λιπαρά και ζωικές πρωτεΐνες (πχ. πουλερικά, κρέας, ψάρια).
Ο βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ θετικά για την διατήρηση της προγεστερόνης σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού μπορεί να εξασφαλίζει με φυσικό τρόπο την έκκρισή της, μέσω της εφαρμογής παλλόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου συχνότητας 3,5 Hz.


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οποιαδήποτε απορία, όπως και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό, ή τις συσκευές βιοσυντονισμού:
Καλέστε στο +30.6932 256 284 ή
Στείλτε e-mail στο viosyn.gr@gmail.com

 


Η ΟΡΜΟΝΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΟΡΜΟΝΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top