Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΦΟΒΟΣ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΑ!





Όταν κατατρεχόμαστε από άγχος, φοβίες, πανικό και κατάθλιψη, πρέπει να αναλογιστούμε ότι ενώ αυτό που ονομάζουμε «ύπαρξη», ή «σώμα» και οι αισθήσεις μας βρίσκονται πάντα στο παρόν, εμείς συνηθίζουμε να ζούμε σε αυτό που καλούμε «εαυτός», ή «εγώ» που είναι στην ουσία ένα φανταστικό κατασκεύασμα του νου και συνεπώς ανύπαρκτο.



Όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα, όπως απελπισία, φόβο, άγχος και θλίψη, τις περισσότερες φορές, αυτά είναι γεννήματα της σκέψης μας και αναφέρονται συνήθως σε άσχημες εμπειρίες και μνήμες του παρελθόντος, ή πιθανολόγηση κακών γεγονότων στο μέλλον.

Έτσι δημιουργείται ο παραλογισμός, που ενώ το σώμα μας, δηλαδή εμείς, είμαστε ασφαλείς στο παρόν, αντιδρούμε σαν να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις που δημιουργεί η φαντασία μας μέσα από τις σκέψεις που κυριαρχούν στο μυαλό μας. Αυτό που ζούμε, δηλαδή, είναι κάτι σαν όνειρο, γιατί η προσοχή μας είναι απορροφημένη με αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας και στις σκέψεις μας και ταυτιζόμαστε μαζί του, σε σημείο που αυτό γίνεται αντιληπτό ως πραγματικότητα και έτσι χάνεται η ιδιότητα της συνειδητής παρατήρησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα όνειρα.

Γι' αυτό, πρέπει να μάθουμε να επικεντρωνόμαστε πιο πολύ στο παρόν και στις αισθήσεις μας, αναγνωρίζοντας τις αρνητικές σκέψεις μας σαν κάτι ανύπαρκτο, που αναφέρεται είτε στο παρελθόν, είτε στο μέλλον...




Ο ΦΟΒΟΣ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΑ!
  • Title : Ο ΦΟΒΟΣ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΑ!
  • Posted by :
  • Date : 10:01 π.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΦΟΒΟΣ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ! ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΑ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top