Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ!
Ο "πατέρας της Ιατρικής" Ιπποκράτης, πριν από δύο χιλιετίες περίπου, έλεγε χαρακτηριστικά ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται απὸ το έντερο. Επίσης και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και η Ινδική Aγιουβερδική Ιατρική κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και θεωρούσαν ότι η ρίζα της καλής και της κακής υγείας μας στηρίζεται στο έντερο. Σήμερα, όμως, γνωρίζουμε και κάτι περισσότερο: Ότι ακόμη και η ευτυχία μας εξαρτάται από το έντερό μας!Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου είναι να αποτρέπεται η είσοδος των ξένων ουσιών στο σώμα μας. Όταν ο φραγμός του εντέρου γίνεται διαπερατός, έχουμε δηλαδή το λεγόμενο "σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου", τότε μεγάλα μόρια άπεπτης πρωτεΐνης εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μεταμορφώνονται, έτσι, σε πολύ επικίνδυνους παράγοντες για την υγεία μας, με συνέπεια να εμφανίζονται διάφορα νοσήματα, όπως τα αυτοάνοσα. Η διαπερατότητα του εντέρου εξαρτάται ευθέως από την μικροβιακή χλωρίδα του. Στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου υπάρχουν 100 περίπου τρισεκατομμύρια βακτηρίδια (!) που επιτελούν άκρως ωφέλιμες λειτουργίες για τον οργανισμό, όπως η διάσπαση και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και αντιστρόφως η αποτροπή απορρόφησης επικίνδυνων ουσιών, αλλά και η ρύθμιση κρίσιμων μεταβολικών διαδικασιών και ανοσολογικών παραμέτρων. Οι επιστημονικές έρευνες, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου, που κατά μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την μικροβιακή του χλωρίδα, είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία μας και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα Hashimotο, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Το συνολικό συμπέρασμα, που προκύπτει από όλες τις έως τώρα έρευνες, είναι ότι η διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία και ότι η κακή μεταχείριση της εντερικής μικροβιακής χλωρίδας, όπως με τα αντιβιοτικά, την κακή διατροφή και την ανάπτυξη φλεγμονών, μπορεί να βλάψει σημαντικά την λειτουργία του εγκεφάλου και συνολικά όλου του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.
Η ουσία Σεροτονίνη είναι ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής, που είναι γνωστή ως η ορμόνη της ευτυχίας, αφού επηρεάζει σημαντικά τα συναισθήματα, την συμπεριφορά μας και τη ψυχική μας κατάσταση και έχει πλέον αποδειχθεί ότι τουλάχιστον το 95% της παραγωγής της γίνεται στο έντερο από συγκεκριμένα βακτηρίδια της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Επιπλέον πρόσφατα, οι επιστήμονες ανεκάλυψαν ότι οι ανισορροπίες στην σεροτονίνη συνδέονται με παθήσεις που κυμαίνονται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τις καρδιαγγειακές νόσους μέχρι και την οστεοπόρωση. Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι η διαταραχή της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου έχει άμεση επίπτωση στην επάρκεια της σεροτονίνης στον οργανισμό μας και συνεπώς στην συνολική σωματική και ψυχική μας υγεία. Επίσης, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό ψυχιατρικής Molecular Psychiatry απέδειξε ότι τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο ρυθμίζονται από την ποσότητα βακτηριδίων στο έντερο στα πρώτα στάδια της ζωής και συνεπώς η φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία μικροβίων στο έντερο κατά την ανάπτυξη. Έτσι, η έλλειψη μικροβίων του εντέρου σε μικρή ηλικία, επηρεάζει μόνιμα τα επίπεδα σεροτονίνης στην ενήλικη ζωή!
Ο βιοσυντονισμός, που μπορεί να εφαρμοσθεί, ειδικά με φορητές συσκευές που παρέχουν την δυνατότητα εκτεταμένης φυσιοθεραπείας, μέσω των ανάλογων εξειδικευμένων προγραμμάταων βιοσυντονισμού, μπορεί με αποτελεσματικό τρόπο να συμβάλει, κατά πολύ, στην πρόληψη, αλλά και στην αποκατάσταση διαταραχών του εντέρου και της μικροβιακής χλωρίδας του.Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την προμήθεια και την χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, καθώς και ότι αφορά τον βιοσυντονισμό γενικώτερα,
μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο: (+30) 6932 256 284 & στο e-mail: viosyn.gr@gmail.com


  

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. ΕνδιαφέρομαΙ και επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας για θέματά υγείας αλλά και ενημέρωσης από Δρ Δαύρος. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top