Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!

Η βάση της διατήρησης της υγείας μας είναι η ψυχο-συναισθηματική και άρα η ενεργειακή μας κατάσταση. Η ενεργειακή μας κατάσταση είναι αυτή που καθορίζει αν βρισκόμαστε προς την πλευρά της υγείας, της ευεξίας και της ευτυχίας, ή προς την πλευρά της ασθένειας, της φθοράς και της δυστυχίας.
Στην ουσία και άσχετα με την ψευδαίσθηση που έχουμε για την υλική μας ύπαρξη, είμαστε, όπως και τα πάντα άλλωστε, μόνο ενεργειακή οντότητα. Μία σύνθεση, μία "ολότητα" (σε ευθεία αναλογία μάλιστα με την Ολότητα), άπειρων ταλαντώσεων που συναποτελούν μία "συγχορδία" ταλαντώσεων: Εμάς! Εμείς, ως ταλάντωση, είμαστε υπό την επήρεια δύο αντίθετων δυνάμεων και άρα κινιόμαστε προς την μία, ή προς την άλλη κατεύθυνση. Από την μία η αντίθεση, η αποσύνδεση (από το Όλον), η έχθρα και από την άλλη η ένωση, η σύνδεση (με το Όλον) και η αγάπη, δηλαδή "το νείκος και η φιλότητα", όπως έχουν πρωτοδιατυπωθεί από τον Εμπεδοκλή. Η αρνητική κατεύθυνση μας τείνει προς την φθορά και την διάλυση και η θετική κατεύθυνση προς την ευζωία και την σωματική και πνευματική ισορροπία.
Το συμπέρασμα ένα: Κοινή αιτία πρόκλησης όλων των ασθενειών είναι η ενεργειακή ανισορροπία που προκαλείται από την νοητική - ψυχοσυναισθηματική ανισορροπία. Όταν μας διακατέχουν αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβος, ανησυχία, θυμός κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση συστέλεται, κλεινόμαστε στην ατομικότητά μας και το σώμα και το πνεύμα μας υποφέρουν. Αντίθετα όταν διακατεχόμαστε από θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα, όπως αυτοπεποίθηση, αγάπη, ευγνωμοσύνη κλπ., τότε η ενεργειακή μας υπόσταση διαστέλεται, ανοιγόμαστε στην ολότητα και το σώμα και το πνεύμα μας ευτυχούν.ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
  • Title : ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
  • Posted by :
  • Date : 12:08 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΝΟΗΤΙΚΗ-ΨΥΧΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top