Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΤΟ "ΕΓΩ" ΚΑΙ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ"...



Είναι επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένο, ότι αυτό που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, ως κάθε τι υλικό, είναι απλά δημιούργημα του μυαλού του και δεν έχει καμία σχέση με την "αντικειμενική πραγματικότητα".


 
'Οταν συνειδητοποιήσει, λοιπόν, ο άνθρωπος ότι όλα αυτά που αντιλαμβάνεται γύρω του, δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας εικονικός κόσμος, τότε θα πάψει και να φοβάται, γιατί ο κάθε φόβος είναι απλά δημιούργημα της σκέψης του. Ένας άνθρωπος φοβισμένος είναι ένας άνθρωπος εύκολα χειραγωγούμενος και συνεπώς ανελεύθερος. Επομένως η κοινωνία μας προσφέρει όλα αυτά τα υλικά αγαθά, όχι για να μας κάνει την ζωή πιο εύκολη, αλλά στην ουσία για να μας κάνει πιο εύκολα χειραγωγούμενους. Όταν, όμως, κατανοήσουμε ότι είμαστε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο μεγάλο από αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, όταν κατανοήσουμε ότι η ατομικότητα και η χωριστότητα είναι χαρακτηριστικά της ψευδαίσθησης που ζούμε, τότε θα κατανοήσουμε την έννοια της ενότητας των πάντων και του άχρονου και μη περιορισμένου στον χώρο ουσιαστικού "είναι" μας.
Ο άνθρωπος δεν αποτελεί απλά ένα απειροστό μέρος του σύμπαντος, όπως έχουμε την ψευδαίσθηση, γιατί το σύμπαν είναι ενιαίο και δεν υφίσταται τοπικότητα, σύμφωνα με τις νεώτερες φυσικές επιστήμες. Έτσι ότι ενυπάρχει στο σύμπαν υπάρχει παντού στο σύμπαν, δηλαδή με άλλα λόγια, ο κάθε άνθρωπος είναι ολόκληρο το σύμπαν...
Άν μπορούσε αυτό να κατανοηθεί συλλογικά, τότε όλα θα άλλαζαν στην κοινωνία μας, γιατί δεν θα υπήρχε πια η ατομικότητα, ούτε το "εγώ" κι "εσύ", αλλά μόνο το "εμείς". Ένα "εμείς" συνολικό, ενιαίο και αδιαίρετο... Και τότε θα κατέρρεε όλο αυτό το καλά στημένο πολιτισμικό σύστημα, που ονομάζεται "προηγμένος δυτικός πολιτισμός", για το οποίο είμαστε τόσο υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτό, αλλά που δυστυχώς είναι αυτό, που μας απομακρύνει από το πραγματικό "είναι" μας. Αν καταστεί δυνατόν να υπάρξει η ανάλογη μαζική συνειδητότητα γι' αυτή την υπαρξιακή μας διάσταση, είναι βέβαιο ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να μεταβεί σε ένα ανώτερο επίπεδο και να απαλλαγεί από τα εγγενή δεσμά της, που την καταδειναστεύουν, ιδιαίτερα την σύγχρονη εποχή της κατ' επίφασην προόδου και ευημερίας, αλλά ταυτόχρονα και μιας πολύ "σκοτεινής", "απάνθρωπης" και "καταστροφικής" περιόδου της ιστορίας του γένους των ανθρώπων.


Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:





Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΤΟ "ΕΓΩ" ΚΑΙ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ"...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΤΟ "ΕΓΩ" ΚΑΙ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ"... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Top