Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ!



Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο άνθρωπος πρωτίστως είναι ένας κυνηγός της απόλαυσης και της ηδονής και αυτό επιτυγχάνεται με την έκκριση εντός του σώματος διαφόρων φυσικών ουσιών (νευροδιαβιβαστών).



Πώς μπορούμε, όμως, να το επιτύχουμε αυτό με φυσικούς τρόπους; Δείτε παρακάτω με ποιούς τέτοιους τρόπους μπορούμε να δώσουμε στην ψυχή και στο σώμα μας, μια μεγάλη δόση απόλαυσης:
1. Με γυμναστική, της οποίας η επίδραση οφείλεται σε δύο χημικές ουσίες, την βήτα ενδορφίνη και το ανανδαμίδιο. Το πρώτο (ενδογενές οπιοειδές) συνδέεται με την καταστολή του πόνου και τη χαλάρωση, ενώ το δεύτερο (ενδοκανναβινοειδές) καταπολεμά τον πόνο και χαρίζει ένα αίσθημα ευφορίας.
2. Όντας ερωτευμένοι, αφού ο έρωτας επιδρά σε 12 τουλάχιστον διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, χάρη σε χημικές ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η αδρεναλίνη, η βαζοπρεσσίνη, η σεροτονίνη και η οξυτοκίνη, που παίζουν σημαντικό ρόλο στα έντονα συναισθήματα, όπως χαράς, γαλήνης, ενθουσιασμού και ευτυχίας.
3. Κάνοντας σεξ, όπου απελευθερώνονται δεκάδες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, όπως η αδρεναλίνη, η νοραδρεναλίνη, η προλακτίνη και η φαινυλαιθαναμίνη και έτσι ενεργοποιούνται τα κέντρα της απόλαυσης στον εγκέφαλο.
4. Με το γέλιο, όπου παράγεται κυρίως η βήτα ενδορφίνη, που μας δίνει το πολύτιμο αίσθημα της ευφορίας.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top