Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ


 

Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνω λάθος. Πρέπει επειγόντως να αλλάξω τις σκέψεις μου και συνειδητά να επιλέξω να είμαι υπέρ της ζωής, ότι και αν αυτό σημαίνει. Αν υποφέρουμε σωματικά, αυτό είναι ένα μήνυμα που μας λέει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε. Δηλαδή, οι ασθένειες είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων.

Το σώμα μας με λίγα λόγια επικοινωνεί μαζί μας, αφού είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας και μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε. Αλλωστε ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα, αφού θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι η αρρώστια έλκει την καταγωγή της από το ψυχοσυναισθηματικό μας υπόβαθρο. Έτσι οι περισσότερες ουσιαστικές αιτίες των ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, το άγχος, ο θυμός και η θλίψη. 

Aς μην ξεχνάμε λοιπόν ό,τι ότι κάθε ασθένεια είναι πάντα μία κραυγή για αγάπη και η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα μας, αφού με την έλλειψη κατανόησης των πραγµατικών αιτιών, υποχωρούµε στην θεώρηση ότι αυτό που µας κυβερνά είναι το τυχαίο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η εµφανιζόµενη ασθένεια, όχι µόνο δεν είναι κάποιος τυχαίος και µυστηριώδης τιµωρός, αλλά η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας. Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι η ανακούφιση της ψυχής που βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας, εκφράζοντας τις ανάγκες της.

Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα μας είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας. Αν το ακούσουμε και ανταποκριθούμε ανάλογα τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς. Aν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, τότε πραγματικά ελευθερωνόμαστε από τη στασιμότητα της κατάστασης και προχωράμε σε μια πιο αρμονική και υγιή ζωή. Η συνειδητοποίηση αυτή και η εσωτερική έρευνα, µας µετατρέπει σε πρωταγωνιστές της ζωής µας για να ξαναβρούµε την ισορροπία της.


ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top