Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ


Η μυοκαρδίτιδα είναι μία επικίνδυνη δυνητικά νόσος, που συχνά εξελίσσεται χωρίς χαρακτηριστικά συμπτώματα και συνήθως δεν είναι δυνατό να διαγνωσθεί. Ας σημειωθεί, ότι ένα ποσοστό περίπου 40% των ανεξήγητων θανάτων σε νέους εικάζεται ότι σχετίζεται ευθέως με τη μυοκαρδίτιδα. Επιπλέον, η διάγνωση της μυοκαρδίτιδας καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η κλινική της εικόνα έχει μεγάλο εύρος εκδηλώσεων και δεν είναι λίγες οι φορές που η μυοκαρδίτιδα εκδηλώνεται ακόμη και με αιφνίδιο θάνατο, ιδίως σε αθλητές. Η μυοκαρδίτιδα οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις και σπανιότερα σε βακτηριδιακές, ή επιδράσεις τοξικών παραγόντων. Με δεδομένο ότι η κλινική εξέταση και το ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στη διάγνωση της νόσου, είναι πολυτιμότατη η χρήση ειδικών υπολογιστικών συστημάτων για τον προσδιορισμό και την αντιμετώπισή της.

 

Δείτε παρακάτω την ανάλυση ανάλογης περίπτωσης ανάπτυξης μυοκαρδίτιδας σε έδαφος ασυμπτωματικής ιογενούς βρογχίτιδας από κυτταρομεγαλοϊό:















 
ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top