Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ




Η ηπατίτιδα C είναι μία ιογενής λοίμωξη του ήπατος που  προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας C. Ο ιός αυτός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του αίματος, ή σπανιότερα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι περισσότεροι άνθρωποι με ηπατίτιδα C δεν εμφανίζουν συμπτώματα και αγνοούν τελείως ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό, αφού υπολογίζεται ότι περίπου το 1,5-2% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα είναι φορείς αυτού του ιού. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 120.000 έως 150.000 άτομα πάσχουν από ηπατίτιδα C, εκ των οποίων μόλις 30.000 έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο, ενώ οι υπόλοιποι το αγνοούν, δηλαδή μόλις το 1 στα 4 ή 5 άτομα από τους ασθενείς το γνωρίζει. Στο να διαλανθάνει της προσοχής η νόσος συμβάλει και η ατυπία των συμπτωμάτων, που κυρίως είναι κόπωση, αδυναμία, καταβολή, ανορεξία, ναυτία, μυοσκελετικοί πόνοι και αδικαιολόγητη απώλεια βάρους. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι είναι σχετικά σύνηθες να μην έχει διαγνωσθεί έγκαιρα η νόσος και δεδομένης, επίσης, της σοβαρότητάς της αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός η ανίχνευση και η αναγνώρισή της σε πρώιμο στάδιο.


Δείτε παρακάτω σχετικό περιστατικό, όπου σε γυναίκα μέσης ηλικίας, με ειδικό υπολογιστικό σύστημα, ανιχνεύεται κίρρωση, πιθανώς οφειλόμενη σε ηπατίτιδα C, η οποία και αντιμετωπίζεται κατάλληλα:




















ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top