Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ



Σύμφωνα με δύο κορυφαίους επιστήμονες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι στην πραγματικότητα ένας «βιολογικός υπολογιστής» και η συνείδηση ​​των ανθρώπων είναι ένα πρόγραμμα που διευθύνεται από τον κβαντικό υπολογιστή που βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο και συνεχίζει να υπάρχει και μετά τον θάνατό του.



Σήμερα οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αφού οι άνθρωποι πεθάνουν, η ψυχή τους επιστρέφει στο Σύμπαν και δεν πεθαίνει». Η συζήτηση για την ύπαρξη της ψυχής, δηλαδή, για το αν είναι αθάνατη ή πεθαίνει με το άτομο, είναι μια ατελείωτη ιστορία, που για αιώνες κυριάρχησε στην αναζήτηση των μεγάλων στοχαστών της παγκόσμιας ιστορίας. Η μυστηριώδης φύση της συνεχίζει να συναρπάζει διαφορετικούς τομείς της επιστήμης, αλλά τώρα μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε μια νέα αλήθεια γι' αυτό: Η ψυχή δεν πεθαίνει, αλλά επιστρέφει στο Σύμπαν.
Από το 1996, ο δρ Stuart Hameroff, Αμερικανός Φυσικός και Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Αναισθησιολογίας και Ψυχολογίας και ο Sir Roger Penrose, Μαθηματικός και Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εργάστηκαν σε μία Κβαντική Θεωρία της Συνείδησης κατά την οποία δηλώνουν ότι διατηρείται η ψυχή σε μικρο-σωληνάρια των κυττάρων του εγκεφάλου. Η προκλητική θεωρία τους δηλώνει ότι η ανθρώπινη ψυχή πρέπει να εμπεριέχεται στα κύτταρα του εγκεφάλου σε δομές μέσα τους που ονομάζονται μικρο-σωληνάρια.
Οι δύο ερευνητές πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι στην πραγματικότητα ένας βιολογικός υπολογιστής και η συνείδηση ​​των ανθρώπων είναι ένα πρόγραμμα που διευθύνεται από τον κβαντικό υπολογιστή που βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο και εξακολουθεί να υπάρχει μετά τον θάνατό του. Επιπλέον, οι δύο αυτοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως «συνείδηση» είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των κβαντικών βαρυτικών επιδράσεων που βρίσκονται μέσα στα λεγόμενα μικρο-σωληνάρια. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται από τους δύο επιστήμονες «Orchestrated Target Reduction (Orch-OR)». Η θεωρία αυτή δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι εισέρχονται σε μία φάση γνωστή ως «κλινικός θάνατος», οι μικροσωληνίσκοι που βρίσκονται στον εγκέφαλο χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά διατηρούν τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές. Με άλλα λόγια, όπως εξηγούν οι ειδικοί, μετά το θάνατο των ανθρώπων, η ψυχή τους επιστρέφει στο σύμπαν και δεν πεθαίνει. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι ανθρώπινες ψυχές είναι κάτι περισσότερο από «αλληλεπιδράσεις» νευρώνων στον εγκέφαλό μας και θα μπορούσαν να ήταν παρούσες από την αρχή του χρόνου.
Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Science Channel’s Through the Wormhole», ο Δρ Hameroff είπε: «Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να κτυπά, το αίμα σταματά να ρέει. Τα μικροσωληνάρια χάνουν την κβαντική τους κατάσταση. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληναρίων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί και απλώς διανέμεται και διαχέεται στο Σύμπαν γενικότερα. Εάν ο ασθενής αναζωογονηθεί, αυτή η κβαντική πληροφορία μπορεί να επανέλθει στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής λέει «είχα μια εμπειρία κοντά στον θάνατο». Εάν δεν ξαναζωντανέψουν και ο ασθενής πεθάνει, είναι πιθανό ότι αυτές οι κβαντικές πληροφορίες μπορούν να υπάρχουν έξω από το σώμα, ίσως επ‘ αόριστον, ως ψυχή.»


Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top