Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ




Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία πολύ σοβαρή διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, ιδιαίτερα όταν αγνοείται η ύπαρξή του. Η πάθηση αυτή έχει ως προδιαθεσικούς παράγοντες κυρίως το κάπνισμα, την υπέρταση και τη γενετική προδιάθεση. Η ανάπτυξη ανευρύσματος της αορτής ειδικότερα στην περιοχή του αορτικού τόξου ή γενικότερα κατά μήκος της θωρακικής ή της κοιλιακής αορτής, η οποία αρκετά συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του ανευρύσματος, κρίνεται ως πολύ επικίνδυνη διαταραχή και πολλές φορές μοιραία για τη ζωή του πάσχοντος. Έτσι, η πρώιμη διάγνωση της συγκεκριμένης βλάβης και η αποκατάστασή της είναι μείζονος σημασίας για την επιβίωση του ατόμου που είναι φορέας της.

Σε γυναίκα ηλικίας 66 χρόνων, με οικογενειακό ιστορικό θανάτου της μητέρας της σε ηλικία 74 χρόνων από ρήξη ανευρύσματος της αορτής στο αορτικό τόξο, καθώς και αιφνιδίου θανάτου της μητέρας της μητέρας της από επίσης πιθανή ρήξη ανευρύσματος της θωρακικής αορτής, περίπου στην ίδια ηλικία, μέσω της διάγνωσης με ειδικό υπολογιστικό σύστημα, της ανιχνεύθηκε διαταραχή στο τοίχωμα της αορτής στο ύψος του αορτικού τόξου, η οποία οδήγησε στην ανίχνευση χάλασης του συνδετικού ιστού του τοιχώματος και τελικώς στην ανίχνευση οικογενούς εγγραφής στο DNA, η οποία ήταν και η πρωτογενής αιτία, που είχε οδηγήσει στην έναρξη ανάπτυξης του συγκεκριμένου ανευρύσματος. Έτσι και αφού είχε προσδιορισθεί επακριβώς η αρχική εστία του προβλήματος, κατέστη δυνατή με σχετική ευκολία η πλήρης αποκατάσταση, με την εφαρμογή ανάλογης παρέμβασης.






Μετά από μερικούς μήνες, σε γενόμενη εξέταση με αντίστοιχο διαγνωστικό υπολογιστικό σύστημα στον αδελφό της εν λόγω γυναίκας, ηλικίας 68 χρόνων, επίσης ανιχνεύθηκε ανεύρυσμα της θωρακικής αορτής εν εξελίξει, του οποίου επίσης βασική αιτία ήταν η οικογενής εγγραφή στο DNA για την παραγωγή ανευρύσματος. Άπαξ και προσδιορίσθηκε το ανεύρυσμα κατέστη δυνατό να εξουδετερωθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος και με ανάλογο τρόπο.





Σε νέο διαγνωστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά ανεδείχθη και  η διόρθωση του εν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας στον αναφερόμενο άνδρα.





Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • Title : Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • Posted by :
  • Date : 4:10 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top