Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!



Στην ουσία, υπάρχουμε μέσα σε μία μεγαλειώδη και άπειρων διαστάσεων μαθηματικά παραγόμενη ψευδαίσθηση και όλοι εμείς δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά μαθηματικές συναρτήσεις.


 
Τα μαθηματικά δεν περιγράφουν απλώς την πραγματικότητα, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, εμείς και ο κόσμος μας παράγονται από τα μαθηματικά. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε διάφορα αντικείμενα, όπως κτήρια, φυτά, ζώα κλπ. και με μία πρώτη ματιά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά είναι μαθηματικά. Αυτό συμβαίνει γιατί παραπλανιόμαστε όλοι από τις αισθήσεις μας και από τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, καθώς και από τον τρόπο που συντίθεται η νόησή μας. Τα αισθητήρια όργανά μας έχουν εξελιχθεί όχι για να μας δείχνουν την αλήθεια της πραγματικότητας, αλλά απλώς για να μας επιτρέπουν να επιβιώνουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον τρόπο που λειτουργεί η όρασή μας, θα δούμε ότι βλέπουμε, ας πούμε, χρώματα γύρω μας που μας βοηθάνε να ξεχωρίζουμε το ένα πράγμα από το άλλο. Αλλά αν αναρωτηθούμε τι είναι το χρώμα, θα διαπιστώσουμε ότι αυτό είναι απλά φως, αφού, για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε μέσα σ' ένα ολοσκότεινο δωμάτιο, δεν βλέπουμε κανένα χρώμα γιατί δεν υπάρχει καθόλου φως. Από την άλλη, η μόνη διαφορά που ξεχωρίζει τα χρώματα μεταξύ τους είναι η συχνότητα του φωτός και όταν μιλάμε για συχνότητα, βεβαίως μιλάμε για κύματα και συνεπώς μία συχνότητα είναι ο αριθμός που ένα κύμα ταλαντώνεται μέσα σε έναν ορισμένο χρόνο, δηλαδή ο αριθμός των κύκλων που κάνει ένας παλμός στη μονάδα του χρόνου. Η συχνότητα, δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο από μία πληροφορία και συνεπώς είναι ένας αριθμός και έτσι το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί το μπλε από το κόκκινο, ή το πράσινο από το κίτρινο είναι η συχνότητα του κάθε χρώματος, με άλλα λόγια, δηλαδή, ένας αριθμός. Ένα πορτοκάλι φαίνεται να έχει πορτοκαλί χρώμα γιατί το φως πέφτει πάνω του και το πορτοκάλι απορροφά όλες τις άλλες συχνότητες του φάσματος του φωτός εκτός από αυτές που αντιστοιχούν στην περιοχή εκείνη που αποδίδουν το πορτοκαλί χρώμα. Αυτό που προσλαμβάνουμε δηλαδή εμείς για να αντιληφθούμε συγκεκριμένα αντικείμενα είναι συχνότητες, δηλαδή αριθμοί, δηλαδή πληροφορίες και μόνο.
Υπάρχουμε μέσα σε ένα σύστημα πληροφοριών, ένα άπειρο πεδίο αριθμών, ακριβώς όπως οι αριθμοί υπάρχουν σε μαθηματικές συναρτήσεις και γίνονται εικόνα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αλλά οι φυσικές μας αισθήσεις έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να βιώνουμε αυτές τις πληροφορίες που προέρχονται από τους αριθμούς ως χρώματα, σχήματα κλπ. Είναι αλήθεια ότι κολυμπάμε σε έναν απέραντο ωκεανό αριθμών. Κοιτάζουμε γύρω μας και βλέπουμε αντικείμενα, ακούμε ήχους κλπ. και όλα αυτά είναι απλά συχνότητες, δηλαδή αριθμοί, αλλά αν οι φυσικές μας αισθήσεις είχαν εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο, μπορεί να μην βλέπαμε και να μην ακούγαμε τίποτα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι πληροφορίες δεν θα άλλαζαν, αλλά μόνον οι εμπειρίες που θα βιώναμε. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο σπουδαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας έλεγε ότι οι αριθμοί κυβερνούν το Σύμπαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ζούμε σε μία φυσική πραγματικότητα, αλλά ζούμε σε μία μαθηματική πραγματικότητα. Απλά εμείς δεν το συνειδητοποιούμε επειδή οι αισθήσεις μας δεν έχουν εξελιχθεί για να μας δείχνουν την αλήθεια της πραγματικότητας. Οτιδήποτε υπάρχει στην πραγματικότητα είναι μαθηματικά, όπως κι εμείς ο ίδιοι είμαστε μαθηματικές υπάρξεις, δηλαδή μαθηματικές συναρτήσεις που τροφοδοτούμαστε με μαθηματικές πληροφορίες από τον αντικειμενικό κόσμο και τις βιώνουμε υποκειμενικά σαν αισθητό κόσμο.



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top