Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (Άρθρο του ιατρού Ε. Γκικόντε)
Στο εξωτερικό, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά ιατρεία, η θεραπεία με Βιοανάδραση-Βιοσυντονισμό. Ο όρος – Βιοσυντονισμός, ή Βιοανάδραση (Bioresonance Therapy – BRT), είναι η χρήση των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων από το σώμα του ασθενούς για θεραπευτικούς σκοπούς. Θα κάνουμε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε αυτή την νέα μέθοδο θεραπείας η οποία εφαρμόζεται ευρέως στην Γερμανία και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πάρα πολύ σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, και τώρα εισάγεται στην Ελλάδα.


Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την παραδοσιακή ιατρική, έχει όμως μεγάλη αξία στο να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ την παραδοσιακή ιατρική. Στο σώμα μας, όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν διάφορες μορφές ενεργείας. Μία από αυτές είναι και η θερμική ενέργεια. Εκτός από την θερμική ενέργεια υπάρχει και η ηλεκτρομαγνητική. Τα είδη αυτά ενεργείας εκφράζονται με ένα γραφικό τρόπο με ταλαντώσεις. Γνωρίζουμε από την φυσική ότι κάθε είδος ενέργειας έχει μήκος κύματος και έχει και κάποιο είδος ταλάντωσης. Αυτός καθ΄ αυτός ο όρος μήκος κύματος εκφράζει την ύπαρξη κάποιας ταλάντωσης, δηλαδή κάποιου κύματος.
Το μήκος κύματος της ταλάντωσης ενός υγιούς ανθρώπου είναι διαφορετικό από το μήκος κύματος της ταλάντωσης που θα έχει κάποιο άτομο με κάποια παθολογική κατάσταση. Δεν υπάρχει παθολογική κατάσταση χωρίς την παρουσία παθολογικών καταστάσεων μέσα ή γύρω από το σώμα.
Οι παθολογικές ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υπάρχουν μαζί με τις υγιείς ταλαντώσεις στο σώμα κάθε ασθενούς. Το φάσμα εκτείνεται από πολύ μακρέα έως πολύ βραχέα κύματα. Οι παθολογικές καταστάσεις στο σώμα διαταράσσουν την φυσιολογική κατάσταση ισορροπίας της ενέργειας στον οργανισμό. Το σώμα ασθενεί, επειδή αυτή η δυναμική ισορροπία δεν μπορεί να διατηρηθεί. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα στρες από το περιβάλλον τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τις ηλεκτρομαγνητικές καταστάσεις ή τα «βιοσήματα» ενός ασθενούς.
Επειδή ακριβώς οι ταλαντώσεις αυτές είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης, μπορούν να απαχθούν, ή να γίνουν αντιληπτές από κάποιο μηχάνημα, εφ΄ όσον αυτό συνδεθεί με το σώμα του ασθενούς, με διάφορα ηλεκτρόδια. Στα μηχανήματα βιοενέργειας ή βιοανάδρασης υπάρχουν ηλεκτρόδια ειδικά σχεδιασμένα, έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρομαγνητικά ερεθίσματα και να τα μεταφέρουν μέσα στην θεραπευτική συσκευή. Η συσκευή έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τα παθολογικά κύματα, τα οποία έχουν διαφορετικό μήκος κύματος από τα φυσιολογικά. Οι κατασκευαστές της συσκευής, έχουν δώσει το εύρος του φυσιολογικού μήκους κύματος στην συσκευή, η οποία περιέχει κάποιο φίλτρο, το οποίο φιλτράρει τα φυσιολογικά κύματα το μήκος κύματος των οποίων γνωρίζουμε εκ των προτέρων από έρευνες που έχουν γίνει, και δίνει την δυνατότητα μόνο στα παθολογικά κύματα να περάσουν προς την έξοδο. Η συσκευή τότε έχει την δυνατότητα να παράγει ένα κύμα το οποίο να είναι ακριβώς αντίθετο, (σαν να βάζαμε έναν καθρέφτη), από το παθολογικό κύμα.
Δηλαδή, στην επιστημονική ορολογία, δίνει ένα κύμα το οποίο βρίσκεται σε ακριβώς ¨αντίθετη φάση¨ από το παθολογικό κύμα το οποίο την «ταΐσαμε». Έτσι, δημιουργείται «συντονισμός», και εξουδετέρωση του παθολογικού κύματος. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι οποιαδήποτε παθολογική ταλάντωση εισαχθεί στην συσκευή, η συσκευή αυτή έχει την δυνατότητα να χορηγήσει μία εντελώς αντίθετη ταλάντωση με τελικό αποτέλεσμα την εξουδετέρωση της παθολογικής ταλάντωσης. Με τον τρόπο αυτό επέρχεται μία κατά κάποιον τρόπο εξισορρόπηση της ενέργειας του οργανισμού του ατόμου, εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων, και υποβοήθηση στην θεραπεία της ασθένειας.
Δεν πρέπει, εξ΄ άλλου, να ξεχνάμε, ότι και τα φάρμακα που δίνουμε, κάπως έτσι δρουν. Σε τελικό επίπεδο το φάρμακο, αφού το πάρει ο ασθενής και διαλυθεί στο στομάχι και απορροφηθεί, θα δράσει σε ένα τελικό όργανο – στόχο, όπου θα επιτελέσει τελικά, μία χημική αντίδραση, με σκοπό την απελευθέρωση κάποιας μορφής ενεργείας. Έτσι λοιπόν, και τα φάρμακα τελικά δρουν, ίσως, με βιοενεργητικό τρόπο.
«Τροφή»: Εδώ θα διαφωνήσω, με την έννοια ότι τα φάρμακα, από την μία, παρόλο που δρουν όπως αναφέρεται, δυστυχώς έχουν φτιαχθεί για να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα μίας ασθένειας, σε αντίθεση με την βιοανάδραση, η οποία δύναται να αντιμετωπίσει την ασθένεια στην βάση της και να την αντιστρέψει (Με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται ΑΥΣΤΗΡΆ από ειδικό). Και από την άλλη, ΔΕΝ υπάρχει φάρμακο χωρίς να έχει παρενέργειες, ενώ η βιοανάδραση (επαναλαμβάνω, ΜΌΝΟ με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται ΑΥΣΤΗΡΆ από κατάλληλο ειδικό), στερείται παρενεργειών.
Σκοπός της όλης θεραπείας είναι η ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων, και η πρόσδοση φυσικής, υγιούς, αγνής ενέργειας στον οργανισμό. Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να νιώθει πιο ξεκούραστος μετά την θεραπεία, αλλά να έχει γίνει και θεραπεία ουσίας, με την εξουδετέρωση των παθολογικών σημάτων.
Η Βιοσυντονιστική Θεραπεία έχει εφαρμογή σε πάρα πολλές καταστάσεις, όπως είναι τα γυναικολογικά προβλήματα (μαστίτιδα – δυσμηνόρροια – προβλήματα εμμηνόπαυσης – ενδυνάμωση του ωαρίου μετά από εξωσωματική για επόμενη διέγερση), προβλήματα μετά από χειρουργείο όπως π.χ. πρόληψη σχηματισμού συμφύσεων, και επιτάχυνση της ανάρρωσης. Βιοσυντονιστική Θεραπεία μπορεί να γίνει πριν από κάποιο χειρουργείο με συνέπεια την ενδυνάμωση του οργανισμού και μετά από κάποιο χειρουργείο για επιτάχυνση της ανάρρωσης. Η βιοσυντονιστική θεραπεία έχει εφαρμογή επίσης στην αλλεργία, στο άσθμα, καθώς και σε προβλήματα υψηλής ή χαμηλής πίεσης, πόνων στα οστά, δυσλειτουργιών του εντέρου και γρίπης, ή κρυολογημάτων. Έχει επίσης εφαρμογή σε αντιμετώπιση πυρετού, γαστρικών προβλημάτων, ανοσοανεπαρκειών, σεξουαλικής ανεπάρκειας, ελεφαντίασης, αυχενικού συνδρόμου, και οσφυαλγίας.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε καρδιοπαθείς για την ενδυνάμωση του καρδιακού μυός, μαζί με την χορήγηση δακτυλίτιδος, και για την πρόληψη της καρδιακής αρρυθμίας, επειδή παρέχει ενέργεια στον φλεβόκομβο, τον κολποκοιλιακό κόμβο και το δεμάτιο του His βοηθώντας τα έτσι να βηματοδοτήσουν καλύτερα την καρδιά. Έχει επίσης εφαρμογή στην ανανέωση των κυττάρων και των νεύρων, και μπορεί να βοηθήσει και παχύσαρκα άτομα τα οποία κάνουν προσπάθεια αδυνατίσματος. Έχει υποστηρικτική δράση σε άτομα που παίρνουν θεραπεία για θυρεοειδή, διαβήτη, ή χημειοθεραπεία για καρκίνο, και έχει καλή αποτελεσματικότητα σε αθλητικούς τραυματισμούς, αύξηση της αντίστασης του οργανισμού, εξουδετέρωση της ακτινοβολίας από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, προβλήματα προστάτη, κολπίτιδες, κονδυλώματα, και πολλά άλλα προβλήματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε περίπτωση ιώσεων, άθροισης τοξινών, και να δώσει ενέργεια στο πάγκρεας ή στο συκώτι ώστε αυτά να αποβάλλουν τις τοξίνες τους.
Η Βιοανάδραση ταιριάζει πολύ καλά με την Ομοιοπαθητική θεραπεία, και μπορεί να γίνεται μαζί. Οι παραδοσιακοί ιατροί, δηλαδή οι ιατροί της μεγάλης πλειοψηφίας, που εφαρμόζουν την αλλοπαθητική ιατρική, θα βρουν στην βιοσυντονιστική ένα σύμμαχο ο οποίος, χωρίς να εμποδίζει καθόλου την εξάσκηση της ιατρικής τους, θα έρθει βοηθός, ώστε η θεραπεία που θα δώσουν στους ασθενείς τους, να γίνει πιο αποτελεσματική με την χρήση βιοανάδρασης. Η βιοανάδραση έρχεται να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες, και να βοηθήσει τον ασθενή να αναρρώσει πιο γρήγορα, με καλύτερο τρόπο και στο τέλος να είναι πιο υγιής από ότι ήταν πριν. Με την βιοανάδραση έχουμε επίσης την δυνατότητα να εξουδετερώσουμε ορισμένες παρενέργειες φαρμάκων, βοηθώντας έτσι τα φάρμακα να είναι πιο αποτελεσματικά, και με λιγότερες παρενέργειες.
Το θέμα της βιοανάδρασης είναι ένα τεράστιο θέμα. Στο άρθρο αυτό προσπαθήσαμε απλώς να κάνουμε μία εισαγωγή στο θέμα. Δεν προσπαθήσαμε να δώσουμε τίποτε παραπάνω από μία απλή και πρώτη ενημέρωση. Η ουσία και το συμπέρασμα του όλου θέματος είναι ότι σχεδόν σε κάθε περίπτωση η βιοανάδραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποβοήθηση της θεραπείας του ασθενούς, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Είναι ένα ακόμα βοηθητικό εργαλείο για τον αλλοπαθητικό ιατρό, ώστε να βοηθηθεί ο ασθενής να αντιμετωπίσει την κατάστασή του γρήγορα και αποτελεσματικά. 


                                               Γκικόντες Ευάγγελος – Μαιευτήρας – Χειρούργος ΓυναικολόγοςΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (Άρθρο του ιατρού Ε. Γκικόντε)
  • Title : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (Άρθρο του ιατρού Ε. Γκικόντε)
  • Posted by :
  • Date : 1:41 μ.μ.
  • Labels :
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (Άρθρο του ιατρού Ε. Γκικόντε) Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top