Υγεία

Υγεία

728x90 AdSpace

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Από το Blogger.
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!




Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος περιέχει δομές και σχήματα που προσομοιάζουν με ένα πολυδιάστατο σύμπαν και δηλώνουν σχετικά: «Βρήκαμε έναν κόσμο που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ»!  Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των μαθηματικών μεθόδων της αλγεβρικής τοπολογίας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πολύπλοκες δομές και πολυδιάστατους γεωμετρικούς χώρους στα δίκτυα του ανθρώπινου εγκεφάλου και αυτή η νέα μελέτη έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος περιέχει δομές και σχήματα που μπορεί να αναπτύσσονται μέχρι και σε 11 διαστάσεις!

 



Ήταν ήδη γνωστό, πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος περιέχει ένα εντυπωσιακό δίκτυο από 86 δισεκατομμύρια νευρώνες και τώρα μία διεθνής ομάδα ερευνητών επεξεργάστηκε το λεγόμενο Blue Brain project και έλαβε αποτελέσματα που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στον κόσμο της νευροεπιστήμης, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Computational Neuroscience. Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν δομές στον ανθρώπινο εγκέφαλο που εμφανίζουν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τον πρώτο γεωμετρικό σχεδιασμό των νευρικών συνδέσεων και τον τρόπο αντίδρασής τους σε διαφορετικά ερεθίσματα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεθόδους προσομοίωσης υπολογιστών σε βάθος για να κατανοήσουν πώς μπορούν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα να προσαρμοστούν ώστε να εκτελούν εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες.




Ειδικότερα χρησιμοποιήθηκαν μαθηματικά μοντέλα αλγεβρικής τοπολογίας για να περιγράψουν διαφορετικές δομές και πολυδιάστατους γεωμετρικούς χώρους στα δίκτυα του ανθρώπινου εγκεφάλου και οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς σχηματίζονται δομές την ίδια στιγμή που αλληλοσυνδέονται σε μια «ενότητα» που δημιουργεί μια συγκεκριμένη γεωμετρική δομή. Ο Henry Markram, νευροεπιστήμονας και διευθυντής του προγράμματος Blue Brain Project στη Λωζάννη της Ελβετίας, δήλωσε σε μια συνέντευξη: "Βρήκαμε έναν κόσμο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί πριν. Έχουμε αποκαλύψει δεκάδες εκατομμύρια αυτών των αντικειμένων ακόμη και σε ένα μικρό στίγμα του εγκεφάλου, επάνω από επτά διαστάσεις. Ωστόσο, σε ορισμένα δίκτυα, ανακαλύψαμε ακόμη και δομές με έως και 11 διαστάσεις!"


Δείτε και το παρακάτω σχετικό βίντεο:




ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Rating: 5 Reviewed By: Ioannis Davros
Top